Klopp om neste runde i FA-cupen: – Laget vil nok se annerledes ut mot Chelsea

Jürgen Klopp mener det hele tiden var planen å bruke mange unggutter denne sesongen.

14. feb 2020 kl 17.10 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp plukket ut et purungt mannskap til omkampen i FA-cupen mot Shrewsbury, da den som vanligvis utgjør førstelagstroppen dro på ferie. Liverpool vant 1-0 foran et fullsatt Anfield, og det med tidenes yngste Liverpool-lag på banen. Snittalderen var bare på 19 år og 102 dager.

– Først og fremst var jeg veldig fornøyd med prestasjonen og ikke minst med resultatet, sier Klopp i et intervju med Sky Sports. 

– Vi gjorde ikke dette for å gå ut av FA-cupen. Vi mente vi hadde en god sjanse med guttene. Det beviste de, og det er det viktigste, sier Liverpool-sjefen. 

– De er en del av troppen

Klopp er klar på at også disse ungguttene er en del av hans spillertropp, men han varsler endringer når Chelsea er motstander i 5. runde tirsdag 3. mars. 

– Dette er våre gutter, og de er en del av troppen. Det er en lang sesong med mange konkurranser, og for oss har det alltid vært klart at vi ønsket å bruke dem.

– Vi får se hvem vi har tilgjengelig til Chelsea-kampen. Akkurat nå ser det veldig bra ut (skademessig), og forhåpentligvis fortsetter det slik. Laget vil nok se annerledes ut i den kampen enn mot Shrewsbury. Men vi setter alltid opp laget for å vinne kampen.

– De elsket det

Da Klopp møtte pressen fredag, benyttet han også sjansen til å skryte av ungguttene, men også supporterne. 

– Det var flott. Jeg er veldig glad for guttene. Jeg har snakket med dem, og alle nøt det veldig. De elsket det. Det var sensasjonelt med supporterne som gjorde at stadion ble utsolgt og skapte en slik atmosfære.

– Vi fortjente seieren. Det var veldig kult, sa han. 

Bruken av spillertroppen framover er også ett av temaene i den siste episoden av The Kopite Podcasten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]