The Telegraph:Premier League ønsker fortgang - spillerne får koronasvar på «rekordtid»

Det er forventet at testingen starter til uka.

9. mai 2020 kl 09.02 Kenneth Baraas

Det har tidligere blitt meldt at spillerne skal testes i løpet av neste uke, og ifølge The Telegraph skal koronatestene utføres førstkommende torsdag.

Det er også forventet at testresultatene vil blir klare på «rekordtid». Spillerne kan forvente å vite svarene innen 24 timer, og det er noe som skaper debatt. 

Den vanlige ventetiden på å få svar er mellom 48 og 72 timer, noe som gjelder for blant annet arbeidere i det britiske helsevesenet samt personer over 65 år. 

The Guardian rapportertepå torsdag at Premier League er i ferd med å bli enig med et firma i Hong Kong om 40.000 «hjemmetester». Avtalen med firmaet Prenetics skal være verdt fire millioner pund - i overkant av 50 millioner kroner med dagens valutakurs.

En lege høyt i helsesystemet i Storbritannia, John Ashton, stiller spørsmålet: «Hvis fotballen kan få resultater i løpet av denne tiden, hvorfor kan ikke alle?»

Fortgang i helsetester

Klubbene skal ha blitt fortalt at testingen starter på torsdag og at det vil settes opp egne lokaler der spillerne kan kjøre igjennom med sine egne biler for å testes. Noen klubber skal også ønske at stasjonene settes opp på eller i nærheten av treningsanleggene. 

Fordelen for klubbene med raske testresultater er at spillerne raskere kan gå igjennom ytterligere helsetester, blant annet en hjertetest. Dette er tester klubbene må å få unnagjort før treningen gjenopptas i enda større grupper enn hva som er tilfellet nå. 

Dette er noen av de medisinske retningslinjene som vil diskuteres nærmere på mandagens Premier League-møte. Spillere og managere vil også ha et eget møte med medisinske eksperter, som vil informere ytterligere om blant annet prosedyrene rundt testingen. 

Professor Martin Green, administrerende direktør i «Care England», påpeker hva man kan få til med nok ressurser:

– Det dette viser er at du kan få relativt raske resultater hvis du har ressursene. Men det kommer også an på antallet. Det er langt færre Premier League-spillere enn det er arbeidere i helsevesenet og mennesker over 65 år. 

På torsdag kunne Chris Bascombe i The Telegraph meddele at Melwood delvis har gjenåpnet. I starten vil det kun være tre og tre spillere som kan være på treningsfeltet samtidig. Etter hvert vil antallet økes gradvis, ifølge samme avis. 

Den opprinnelige planen for å starte med fullkontaktstrening var 18. mai, men det er sannsynlig at datoen vil bli noe senere i måneden. Mye avhenger av hvordan oppdateringene fra statsminister Boris Johnson vil se ut på søndag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]