Presset økerKlubbene som motsetter seg nøytrale stadioner risikerer poengtrekk

Bunnlagene vil ikke spille på nøytrale stadioner.

8. mai 2020 kl 08.16 Arild Skjæveland

Det er splid blant Premier League-klubbene om et av punktene i «Project Restart» som har blitt satt som absolutt krav. Det er nemlig bruken av nøytrale stadioner.

Det skal være snakk om de seks lagene på bunn av tabellen som kjemper mot nedrykk som er imot, og ønsker å spille på sine egne hjemmebaner - selv om de ikke kommer til å få inn sine egne supportere på noen av kampene uansett.

The Telegraph rapporterer at situasjonen fortsatt var fastlåst på torsdag, og at ingen vil gi etter. Mandag skal det stemmes over planen, når Premier League-klubbene har sitt møte.

Trues med poengtrekk

Nå øker presset på «rebellene» som ikke ønsker å gå med på Premier League sin plan. 

Ifølge Telegraph risikerer klubbene som motsetter seg kravet poengtrekk, dersom de ikke vinner frem i avstemningen. Forslaget må ha 14 stemmer, og det er uklart om de seks klubbene som er imot vil akseptere det dersom det blir utfallet.

Poengtrekk skjedde med Middlesbrough i 1996, da de ikke spilte en kamp mot Blackburn i desember på og skyldte på en skadekrise. De ble fratatt tre poeng, i tillegg til å miste kampen, og rykket ned.

Lagene har blitt advart om hvilken katastrofe det vil bli for fotballen som industri dersom sesongen ikke fullføres, og politiet har bedt klubbene om å skjerpe seg, i en tid der mer en 30.000 har mistet livet av Korona-viruset i Storbritannia.

På mandag vil klubben også få beskjed om at neste sesong står i fare, dersom de ikke klarer å fullføre denne sesongen - og at en sesong som ikke blir fullført vil ha større økonomiske konsekvenser en nedrykk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]