Klubbene får frist til 23. juni for å finne en løsning på kontrakter

Adam Lallana er en av spillerne det gjelder.

7. mai 2020 kl 17.23 Arild Skjæveland

Et av de store hindrene for å sette i gang igjen 2019/20-sesongen har vært spillere på utløpende kontrakter. Kontrakter for profesjonelle fotballspillere i England og de europeiske toppligaene går fra 1. juli til 30. juni - og det skal være en av grunnene til at de i Tyskland er så ivrig på å sette i ganske Bundeliga raskt - og få den ferdigspilt før det blir et problem.

Premier League ønsker nå at fremtiden til spillere på utløpende kontrakt etter denne sesongen skal være løst senest 23. juni - én uke før kontraktene går ut. Det rapporterer David Ornstein i The Athletic. To dager senere skal listen over frigitte spillere offentliggjøres.

Adam Lallana er en av flere profilerte spillere som er kontraktløse etter denne sesongen. Willian i Chelsea, David Silva i Manchester City og Jan Vertonghen i Tottenham er tre andre.

I planene er det flere alternativer for klubbene. 

  • De kan tilby en korttidskontrakt som varer ut 2019/20-sesongen
  • De kan tilby spillerne kontrakter med lengre varighet
  • Dersom partene ikke blir enig, kan de bekrefte at spilleren frigis, og han kan forhandle med andre klubber fra 24. juni

På mandag skal Premier League-klubbene stemme over forslaget.

Ingen sommerkjøp kan spille denne sesongen

Chelsea har allerede gjort en storsignering som etter planen skal være klar 1. juli. Da kommer Hakim Ziyech fra Ajax. Men vingen må vente til neste sesong før han kan slutte seg til laget.

Ingen spiller som forlater en klubb og går til en annen 1. juli kan spille for den andre klubben før neste sesong igjen.

Ifølge The Athletic skal enkelte spillere være bekymret for skrive under på korte avtaler, med fare for å pådra seg skader i denne perioden. Ligaen skal være villig til å inkludere en skadeforsikring i disse tilfellene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]