Premier Leagues plan dersom en spiller tester positivt

Bare spillere som tester positivt skal isoleres - ikke hele troppen

7. mai 2020 kl 22.36 Arild Skjæveland

Premier League jobber mot en gjenoppstart, og på mandag skal klubbene igjen møtes for å stemme over planen. 

Det innebærer mye testing - og med tanke på tallene fra Tyskland og Italia, vil det være sannsynlig at en kan se spillere også i England teste positivt.

Ligaen har lagt en plan for hva som skal skje dersom, eller når, en spiller tester positivt for Korona-viruset. Det er folkehelsen som har det endelige ordet - men Premier League, helsepersonell og regjeringen har vært i diskusjoner om hva som skal skje dersom det skjer.

Planen er spilleren og hans familie vil settes i karantene i 14 dager, rapporterer The Telegraph

Gjelder ikke hele troppen

35 spillere og støtteapparat vil bli testet to ganger i uken når klubbene er tilbake i trening.

Håpet er at ikke alt må stenges ned igjen dersom en spiller tester positivt, og at de har nok sikringstiltak i tilfelle det skjer. Det kan bli problematisk dersom det gjelder flere spillere som tester positivt samtidig. Det er forventet at 25-mannstroppene skal være store nok til å håndtere det.

I Tyskland skal klubbene flytte inn på hotell og isoleres fra omverden mens de trener og gjør seg klar for seriestart igjen neste helg. Premier League håper å slippe akkurat det, og spillerne vil bli bedt om å tenke over sine sosiale liv utenom fotballen i denne perioden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]