Det brygger opp til storm blant klubbene før mandagens møte

Uenighetene skal være mange og frustrasjonen skal være stor før ytterligere planer for «Project Restart» skal legges.

8. mai 2020 kl 20.20 Kenneth Baraas

Mangel på kommunikasjon med spillerne, økende egeninteresse blant klubbene og Premier Leagues mangel på ledelse fører til frustrasjon, ifølge The Telegraph

Premier League-klubbene forbereder seg på å «barke» sammen om sine uenigheter på mandagens møte, skriver avisen videre.

Den britiske regjeringen vil dagen før komme med oppdateringer rundt nedstengningen av samfunnet, og det vil ha en stor innvirkning på hvordan «Project Restart» kan formes. 

Savner lederskap

Dagen etter vil angivelig klubbene også lufte sin irritasjon overfor Premier League, som de 20 deltakerne i ligaen mener har manglende lederegenskaper, og at dette ført til ekstra uenighet mellom lagene. Spesielt skal det være frustrasjon over at det ikke har blitt avholdt et møte med spillere og managere denne uken. 

Klubbene ønsker også svar fra Premier League om Sky Sports og BT Sport vil komme til å kreve en full tilbakebetaling av TV-pengene for de resterende kampene hvis sesongen kanselleres. 

I tillegg vil møtet bli preget av klubbene som blir omtalt som «sabotørene». De seks nederste klubbene anklages for å bruke koronasituasjonen som en unnskyldning for å kansellere sesongen, og dermed slippe unna nedrykk. Dog har Brighton-leder Paul Barber insistert på at det ikke kun er de nederste lagene som er imot planene om å spille på nøytrale stadioner, som er disse klubbenes største fanesak da de frykter å miste hjemmebanefordelen. 

Tidligere har The Telegraph rapportert at klubbene som motsetter seg ideen om «Project Restart» risikerer poengtrekk, dersom de ikke vinner frem i den kommende avstemningen. Forslaget må ha 14 stemmer, og det er uklart om de seks klubbene som er imot vil akseptere det dersom det blir utfallet.

Ulike anklager

Uenighetene skal også ha vokst seg større etter forrige Premier League-møte, ettersom det angivelig skal ha kommet fram trusler om å at det vil arrangeres en avstemning for at de tre nederste lagene skal rykke ned - Norwich, Aston Villa og Bournemouth. Samtidig skal det ha blitt luftet bekymring for at Liverpool vil stille et reservepreget lag fullt av unggutter så snart ligagullet er sikret. 

– Møtene har vært forholdsvis respektfulle hittil, selv når folk har hatt ulike synspunkter. Men jeg tror hanskene vil være av på mandag, fordi det har kommet noen latterlige beskyldninger. Det skal trolig ikke mye til for at ting tar fyr, sier en klubbkilde til Telegraph. 

En annen kilde påpeker irritasjonen mot Premier League:

– Hvorfor har det ikke blitt avholdt et møte med spillerne ennå? De har luftet sine bekymringer offentlig, så hvorfor tar det så lang tid? Spillerne sitter bare der og gjør ingenting, det samme med managerne. 

– Klubbene, både i toppen og i bunnen, får mye av skylden, men Premier League må ta noe av ansvaret. 

Det er planlagt et møte mellom spillere, managere og medisinske eksperter etter Premier League-møtet på mandag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]