SKÅL ALLE RØDE!Liverpool er ligamestere! For første gang på 30 år! Nummer 19 er i boks. Manchester City tapte 2-1 for Chelsea på Stamford Bridge!

VAR-dramatikk og rødt kort da Manchester City tapte Stamford Bridge!

25. jun 2020 kl 20.39 Einar Kvande

Etter at Manchester City i kveld tapte 2-1 for Chelsea på Stamford Bridge, er det ikke lenger matematisk, teoretisk eller praktisk mulig for City å ta igjen Liverpool på tabellen.

Etter 31 kamper står Liverpool med 86 poeng. City har 63 poeng på like mange kamper, og kan da maksimalt komme opp i 84 poeng om de vinner sine gjenværende sju kamper.

Nå må City-spillerne stå æresvakt for Jürgen Klopps gutter når de entrer Etihad til innbyrdes kamp om en uke!

RØDT KORT: VAR griper inn, og korrekt rødt kort på Fernandinho og straffe til Chelsea.

VAR-dramatikk og rødt kort

En utrolig situasjon et kvarter før slutt. City med trippel-redning på strek, men det siste forsøket stoppet Fernandinho med hånden. Dermed straffespark, som Willian satte utagbart opp i hjørnet. 2-1 til Chelsea, og i stuene på Merseyside kunne man høre jubelropene helt opp til rad 75 på The Kop!

HANDS: Fernandinho bruker hånda for å hindre ballen å gå i mål.

Spilte med hengelåsen på - før de kontret og låste opp City-forsvaret

Manchester City prøvde og prøvde i første omgang, men Chelsea lå veldig kompakt og godt organisert, og bare ventet på å hugge til.

Det gjorde de til gangs da mannen som Liverpool lenge lå langflate etter, Christian Pulisic, løp fra alt å alle i Manchester City-forsvaret, og satte ballen sikkert i mål, lavt nede ved høyre stolperot, da han kom alene med City-keeper Ederson.

SENDTE CHELSEA I FØRINGEN: Christian Pulisic gjorde 1-0 på Stamford Bridge.

Uvant med Liverpool-støtte

Et par Liverpool-fans iført Anfield-klubbens røde drakter kjente sin besøkelsestid. Utenfor Stamford Bridge kom Liverpool-supporteren på sykkel, mens en kar hadde tatt oppstilling utenfor Anfield mens han fulgte kampen på sin mobiltelefon.

– Det er uvant med Liverpool-supportere som heier på Chelsea, slo Chelsea-manager Frank Lampard fast.

– Men jeg mener Liverpool vant ligaen for flere måneder siden. Det tror jeg alle er enige om, la han til.

PÅ SYKKEL: En Liverpool-supporter på sykkel hadde tatt turen til Stamford Bridge.

Sjakktrekket som ga umiddelbar effekt - men det var ikke nok

Pep Guardiola aktet ikke å forære Liverpool ligamesterskapet uten sverdslag på Stamford Bridge. På stillingen 1-0 til Chelsea tok spanjolen grep, og sendte innpå David Silva og Gabriel Jesus ti miutter etter pause. Rett etterpå utlignet Kevin de Bruyne på et helt utrolig frispark, som duppet ned i krysset.

EKSTREM FRISPARKFOT: Kevin De Bruyne utlignet til 1-1 på Stamford Bridge.

Sesongens redning på strek?

Av og til er noen millimeter nok. Kyle Walkers redning på strek etter 71 minutter gir James Milnes fantastiske akrobatikk mot Bournemouth god konkurranse om tittelen årets redning på strek!

Reprisene kunne slå fast at hele ballen ikke var over linjen, og derfor vibrerte heller ikke dommerens klokke. Denne gangen hadde Hawkeye rett!

Manchester City kom best ut av startblokkene og dominerte de første ti minuttene på Stamford Bridge. Chelsea-keeper Kepa måtte ii aksjon ved et par anledninger, etter forsøk fra Bernardo Silva og Benjamin Mendy.

Etter 18 minutters spill kom den første store muligheten, da Fernandinho fikk til en god heading på et frispark fra venstre, men Kepa fikk bokset ballen over mål.

Ross Barkley har ikke scoret i ligaen på nesten to år, men var nær ved etter 27 minutters spill. Det harde skuddet fra skrått hold traff imidlertid en City-spiller, og gikk til Chelsea-corner.

Etter 32 to minutter fikk Christian Pulisic en stor sjanse, men sendte ballen på tvers av målgården. Bare et halvminutt senere var Anders Christensen veldig nær sin første scoring for sesongen, men Ederson var med på notene når dansken headet på mål på en corner.

Ni minutter før pause løp Christian Pulisic fra alt og alle, og satte ballen lavt nede ved stolperota.

To minutter etter scoringen sendte Riyad Mahrez et skudd like over venstre kryss, og var nær en utligning.

Den gode nyheten for Liverpool-fans er at Chelsea ikke har tapt hjemme på Stamford Bridge siden oktober 2011 i en kamp der de har ledet til pause. Manchester City har på sin side ligget under til pause åtte ganger denne sesongen.

Ti minutter ut i annen omgang tok Pep Guardiola grep. Han kastet innpå Gabriel Jesus og David Silva. Og umiddelbart etterpå satte Kevin De Bruyne et praktfullt frispark rett i krysset og utlignet!

Like etterpå, etter 57 minutter kom Raheem Sterling alene med Kepa, og satte ballen klokkerent i stolpen. En megakontring av Manchester City, men den tidligere Liverpool-spilleren valgte å avslutte selv når han kunne ha spilt bedre plasserte Gabriel Jesus, som hadde åpent mål!

63 minutter på stadionuret, og Mason Mount fikk sjansen til å sende Chelsea i føringen igjen, men skuddet gikk i nettveggen.

Fire minutter senere forsøkte Raheem Sterling å skru ballen opp i lengste hjørne, men ballen gikk like utenfor. City har kommet tilbake i matchen, og er det førende laget.

Etter 71 minutter var Christian Pulisic nær ved å kopiere scoringen fra første omgang. Han løp igjen fra Chelsea-forsvaret, rundet keeper, og ballen var på vei mot nettmaskene da Kyle Walker kastet seg ned og fikk blokkert ballen på målstreken. Ingen respons fra Hawkeye, og kampen fortsatte.

Vanvittig situasjon etter 75 minutter, når City igjen redder på streken både to og tre ganger. Men den siste gangen stoppet Fernandinho ballen med hånden. VAR slo fast at det var straffe, og rødt kort på brassen!

Willian var bombesikker fra straffemerket, og tolv minutter før slutt leder Chelsea 2-1!

Før kampen

Kampstart klokken 21.15

City har tre seiere og hele fem tap på sine ti siste ligakamper på Stamford Bridge.

Pep Guardiola må unnvære Sergio Aguero, og har satset på en startoppstilling uten en spiss. Han har plassert Gabriel Jesus på benken, og satser på at tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling, Bernardo Silva og Riyad Mahrez skal finne veien til nettmaskene.