Klubbene er i ferd med å snu: Alle Premier League-kampene kan likevel bli direktesendt på TV

Premier League-sjefene skal være i dialog med regjeringen.

27. aug 2020 kl 10.38 Arild Skjæveland

I sommer ble samtlige Premier League-kamper sendt på TV som et tiltak i en periode der supportere ikke kunne gå på stadion og se sine lag.

Når Premier League starter opp igjen 12. september vil det fortsatt være uten fans, men kun et begrenset antall kamper vil etter planen bli TV-sendt. Totalt skal det være snakk om 160 kamper som ikke vil bli vist direkte.

Nå skal Premier League-sjefene være villig til å snu, og endre på den avgjørelsen, så lenge kampene spilles bak lukkede dører. Det rapporterer The Times eksklusivt.

Vil ikke sendes på gratiskanal

I sommer ble en rekke kamper sendt på gratiskanaler i Storbritannia. Det er ikke et alternativ denne gang, ifølge journalist Martyn Ziegler.

Regjeringen er involvert i samtalene, og ønsker at kampene skal sendes på TV i denne perioden – og Sky og BT Sport har begynt å forberede seg til å øke dekningen dersom de blir bedt om det. Denne gang vil ikke myndighetene presse for at kampene skal sendes åpent for alle.

Dersom Sky og BT Sport får sende flere kamper, vil det bli til abonnenter – men kommer ikke til å få noen betydning for hvilken sum de betaler til Premier League for rettighetene. I Norge er det TV 2 som sitter på rettighetene også den kommende sesongen.

Supportere vil tidligst være tilbake på engelske tribuner i oktober – og da vil en maksimalt tillate bruk av 25 prosent av kapasiteten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]