Jürgen Klopp bekrefter at Liverpool blir i Østerrike: – Vi er i vår egen boble og gjør ikke noe som vil sette oss selv eller andre i fare

Liverpool får unntak fra karanteneregelen og fortsetter som planlagt.

21. aug 2020 kl 16.52 Øystein Tronstad

– Vi er i vår egen boble her, vi gjør ikke noe som vil sette oss selv eller andre i fare, vi fokuserer kun på fotball. Om noen dager så vil vi være tilbake i England og avslutte sesongforberedelsene der, og spille en veldig viktig kamp mot Arsenal, det er status, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Storbritannia kunngjorde på torsdag at Østerrike ville bli såkalt «rødt», noe som innebærer at innreise til Storbritannia medfører 14 dagers karantene. Originalt skulle Liverpool til Évian-les-Bains men endret planene i siste liten på grunn av den franske korona-situasjonen.

GOD STEMNING PÅ TUR: Spillerne har virket friske og glade over å være tilbake med lagkameratene etter en kortere ferie.

GOD STEMNING PÅ TUR: Spillerne har virket friske og glade over å være tilbake med lagkameratene etter en kortere ferie.

– Verden er åpenbart i en vanskelig situasjon for øyeblikket, Europa også. Vi var nødt til å finne en løsning da Frankrike havnet på listen. Vi fant den her. Østerrike, sammen med Tyskland, vil jeg si at har de beste tallene for tiden, og de har mye erfaring når det kommer til treningsleirer om sommeren. Vi fant et hotell her og de gjør en utrolig jobb, her er vi trygge, beroliger Klopp.

Liverpool får unntak fra karanteneregelen, noe departementet for digital, kultur, media og sport (DCMS) bekreftet tidligere i dag til Simon Hughes i The Athletic.

– Det var en av våre første bekymringer da vi kunne ha blitt i England. Men uansett hvor vi er, England, Østerrike eller et annet sted, så vil vi gjøre alt vi kan for å sørge for at vi skaper en trygg ramme. Vi har kort tid til å forberede oss og en treningsleir utgjør en stor forskjell for oss, sier Klopp som gjentar viktigheten av å kunne reise på dette oppholdet.

– Her nede har vi trent to ganger om dagen, med unntak av to dager. Det gjør det ganske intenst. Vi kunne gjort det samme hjemme men da måtte guttene reist til og fra hjemmene sine. Fra et treningsperspektiv, så er det viktig for oss å kunne fokusere fullt og helt på forberedelsene våre. Vi trener mye, snakker mye sammen og vi spiser riktig, sover nok og alt det der.

De neste dagene skal Liverpool måle sine krefter mot to andre klubber. Først er det kamp mot Stuttgart på lørdag 18:00, før Red Bull Salzburg venter tirsdag 16:00. Etter planen vil de røde være tilbake i England i midten av neste uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]