– Her kan vi trene i trygge omgivelser

Jürgen Klopp forteller hva som skjedde da Liverpool måtte endre sine preseason-planer på kort varsel.

16. aug 2020 kl 20.43 Einar Kvande

Liverpools andre dag på treningsleir i Østerrike nærmer seg slutten. Egentlig skulle laget ha base i Evian i Frankrike, men da Storbritannia la Frankrike til på sin karanteneliste grunnet spredningen av koronaviruset, måtte Anfield-klubben endre sine planer på kort varsel.

– Ray Haughan og Phil Holliday fikk ingen enkel oppgave. De siste fem dagene før avgjørelsen falt var selvsagt veldig vanskelige, men det ble mer og mer sannsynlig at Frankrike ville enda opp på karantenelisten, og det var en avgjørelse vi ikke hadde noe herredømme over. Vi kunne ikke engang vurdere det. Vi måtte bare forsøke å reagere på det som skjedde, forteller Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg måtte ringe Ray og fortelle ham at vi måtte forsøke å komme opp med en plan B. I det øyeblikket var hans ferie over. Phil Hollidays ferie var også over i det øyeblikket, da de to måtte forsøke å finne et alternativ for oss. 

– Det var to land som var aktuelle for oss. Østerrike og Tyskland. Mange lag kommer hit til Østerrike, og det er mange lag her nå også. Kanskje ikke lag fra England, men fra andre land. Dette er så absolutt et bra sted. Jeg må takke hotellet for at vi fikk komme hit.

– Her kan vi trene i trygge omgivelser, der alt er på stell. Jeg tror Nice bodde her før vi kom, så folkene her er vant til ting som dette. Vi ber om ganske mye når vi er på treningsleir, og så langt har de levert. Banen er flott, noe som er bra, rommene er gode, maten er vår egen mat, så alt er slik det skal være, sier Liverpool-manageren.

Skreddersydd treningsprogram

Liverpool-troppen landet i Østerrike lørdag ettermiddag, og begynte treningsarbeidet ikke lenge etter at de ankom hotellet. På grunn av den korte tiden mellom sesongene denne sommeren, har Liverpools stab skreddersydd et treningsprogram for troppen som tar hensyn til dette. Derfor ble det trent med ball mesteparten av den første økten.

GIR SINE INSTRUKSER: Jürgen Klopp forklarer Kostas Tsimikas hvordan det skal gjøres.

GIR SINE INSTRUKSER: Jürgen Klopp forklarer Kostas Tsimikas hvordan det skal gjøres.

– Vi starter aldri preseason med bare løping, men guttene har ikke tapt mye fysisk form denne sommeren. Planen var at de skulle hvile i to uker, og så starte med fysisk trening i fem dager, slik at de nesten ikke tapte noe fysisk form.

– Vi gjør ingen tester, slik som utholdenhetstester og andre tester som vi normalt gjør under preseasn. Det er ikke nødvendig. Vi har ikke tid til det heller, for vi skal spille om bare 13 dager. Da spiller vi vår første offisielle kamp for sesongen.

Kampen Klopp snakker om er Community Shield mot Arsenal lørdag 29. august.

– Sommertreningen er selvsagt annerledes på grunn av tilstanden til troppen. Formnivået er annerledes, så ballen vil være involvert i nesten all treningen vi gjør, selv om det blir noen løpsøvelser også.

Hadde tålt en uke til med ferie

Klopp har ingen problemer med å starte på en ny sesong så kort tid etter at den forrige var over.

– Dette er det beste ved jobben min, om jeg skal være ærlig. Jeg er omgitt av folk jeg liker. Når jeg møter spillerne og alle dere andre, er det som å møte venner. Det er så hyggelig å være igang igjen, og få lov til å gjøre det vi gjør aller best. Skal jeg være 100 prosent ærlig hadde det ikke vært noe stort problem om denne ferien hadde vart en uke lenger eller noe i den dur, men dette er absolutt ikke noe problem det heller.

– Da jeg forlot ferieboblen og kom hit, var det som jeg hadde vært her hele sommeren. Det er strålende å møte alle igjen. Jeg er veldig lykkelig, noe jeg alltid er når jeg kommer ut på treningsfeltet, selv om vi ikke er på vårt eget treningsfelt for øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]