Kåret til årets manager i Premier League

Etter å ha ledet Liverpool til klubbens første ligamesterskap på 30 år ble Jürgen Klopp i dag kåret til årets manager i Premier League.

15. aug 2020 kl 11.19 Einar Kvande

Liverpool satte klubbrekord med 99 poeng i 2019/2020-sesongen, og vant ligaen med 18 poengs margin ned til Manchester City. Jürgen Klopps menn vant 32 av sine 38 ligakamper, og tapte ikke noen av de 27 første kampene. De avga bare to poeng i sistnevnte periode.

Ligamesterskapet ble sikret med sju kamper igjen å spille, noe som er ny rekord. Premier League-tittelen ble det fjerde store trofeet som Klopp sikret klubben. 

Liverpool slettet en rekke rekorder forrige sesong, inkludert at de vant 18 ligakamper på rad, vant 32 kamper totalt og tok 55 av 57 mulige poeng på hjemmebane.

Derfor var det kanskje ikke så rart at Klopp ble kåret til årets manager i Premier League. De andre kandidatene var Chelseas Frank Lampard, Leicesters Brendan Rodgers og Sheffield Uniteds Chris Wilder.

Månedens manager fem ganger

Klopp ble tidligere i sommer kåret til årets manager av League Manager's Association. Dette er første gang Klopp blir kåret til årets manager i Premier League. Han ble kåret til månedens manager fem ganger sist sesong, og slo dermed rekorden til Pep Guardiola på fire fra 2017/18.

I går ble Liverpools høyreback, Trent Alexander-Arnold, kåret til årets unge spiller i Premier League, mens Curtis Jones tidligere er blitt kåret til årets spiller i Premier League 2. Klopp følger altså opp med å vinne tilsvarende kåring for managerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]