Community Shield blir vist direkte på norske skjermer

Det er nå klart hvor du kan se Community Shield-kampen mellom Arsenal og Liverpool.

14. aug 2020 kl 16.23 Einar Kvande

Det er bare drøye to uker før sesongåpning med Community Shield i England. Lørdag 29. august barker cupmester Arsenal sammen med ligamester Liverpool på Wembley. En kamp som vil bli spilt for tomme tribuner på nasjonalarenaen på grunn av koronapandemien, og som har avspark klokken 17.30 norsk tid.

Norske Liverpool-supportere kan se kampen om sesongens første trofé direkte på Viasat 4 og Viaplay.

Har vunnet 15 skjold hver

Bare Manchester United har vunnet skjoldet flere ganger enn de to klubbene som møtes i årets Community Shield. United har nemlig sikret seg trofeet 21 ganger (17 ganger alene og fire ganger delt). Arsenal og Liverpool har begge vunnet skjoldet 15 ganger. Arsenal 14 ganger alene og en gang delt, mens Liverpool har vunnet det alene 10 ganger og 5 ganger delt det med den andre finalisten.

Fra disse to klubbene er det et godt stykke ned til Everton, som med sine ni ganger er den klubben i England som har vunnet trofeet fjerde mest.

I fjor tapte Liverpool Community Shield 5-4 på straffespark-konkurranse for Manchester City, etter at selve kampen endte 1-1. City har vunnet trofeet seks ganger.

Liverpool har ikke vunnet skjoldet siden 2006, altså for fjorten år siden. Da fikk de delta i finalen som regjerende FA-cupmestere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]