Klare for Europa og Community Shield: Aubameyang vant FA-cupen for Arsenal

Etter over 100 minutter kunne Mikel Arteta og Arsenal juble for finaleseieren som betyr at laget får spille i Europa likevel, og trolig vil møte Liverpool i Community Shield.

1. aug 2020 kl 20.58 Øystein Tronstad

Wembley var uten tilskuere men lagene var på fra første sekund for TV-seerne. Begge lagene hadde et par muligheter helt i starten og alt etter seks minutter fikk Chelsea belønning.

Selvsagt var tidligere Arsenal-spiss Olivier Giroud involvert. 33-åringen, med seks sesonger bak seg for the Gunners, forlenget fint ballen videre hvor Chelseas formspiller Christian Pulisic var kald.

EFFEKTIV OG FARLIG: Du skal ikke gi kvikke Christian Pulisic mye rom før du blir straffet for det.

De første 20 minuttene var det stor dominans fra den blå siden av London, men etter at storsigneringen Nicolas Pépé hadde ballen i mål skulle det snu.

Etter 25 minutter lå en suser fra franskmannen i nettet, men det var alt avvinket for offside. Rett etterpå fikk Arsenal straffe da Chelseas kaptein César Azpilicueta dro ned Pierre-Emerick Aubameyang.

Det gjør man ikke ustraffet og toppscoreren tok den selv. Det fikk tidligere Arsenal-spiss Ian Wright til å slippe jubelen løs:

Derfra gikk det nedover for Frank Lampards gutter og bare noen minutter senere ble vondt verre.

Azpilicueta, som fikk gult kort etter straffesituasjonen, måtte forlate banen med skade. Danske Andreas Christensen erstattet veteranen.

Når første omgang ender så er det Arsenal som lukter på ledelse men det står 1-1 når Anthony Taylor blåser for halv tid.

NOE ER GALT: Pulisic kunne satt inn sitt andre for dagen men i stedet går ballen like utenfor og 21-åringen kjenner noe i hamstringen sin.

Andre omgang har knapt startet da Pulisic stormer i angrep men avslutningen går like utenfor Martinez sitt mål.

Amerikaneren blir liggende etter angrepet og i likhet med Azpilicueta så holder han seg til baksiden av låret. I stedet for å sende Chelsea foran må han ut og Pedro kommer inn for en siste opptreden i blått.

Det er i stedet Arsenals stjerne som avgjør når han blir satt opp av Pépé. Zouma og Caballero blir statister mens 31-åringen danser forbi og chipper avgjørelsen inn. To avslutninger, to mål og 29 scoringer totalt denne sesongen for stjernen som ryktes vekk fra Emirates.

Like etterpå får midtbanespiller Mateo Kovačić sitt andre gule, forholdsvis billig, og lufta går litt ut av Chelsea-ballongen. Etter litt oppstykket spill med mye bytter, skulderskade på Pedro og målvakt Martinez som er utenfor boksen med ballen, så blåser Taylor av etter godt over 100 minutter er spilt.

Selv om Aubameyang vant finalen for Arsenal så slet han med å holde orden på pokalen etterpå:

For Arsenal betydde seieren mer enn selve trofeet da de med 8.-plass i Premier League ikke klarte å kvalifisere seg for Europa via seriespillet. Det betyr at de overtar Wolverhamptons plass i Europa League.

Det var Arsenals 14. FA-cupseier og de øker sin egen rekord som mestvinnende i turneringen.

Med seieren så vil trolig Arsenal møte Liverpool på samme arena i Community Shield. Den tradisjonelle kampen markerer starten på en ny sesong og spilles den 29. august.