Trolig London-motstand i Community Shield

Etter helgas FA-cup ligger det an til at Liverpool møter enten Arsenal eller Chelsea i kommende Community Shield.

20. jul 2020 kl 09.06 Øystein Tronstad

Med usikkerhet rundt avslutningen av inneværende, og oppstarten av neste sesong, så har spørsmålet svirret rundt hvem Liverpool vil møte i Community Shield. Normalt spilles kampen mellom seriemesteren og vinneren av FA-cupen.

Hvis et lag vinner the double så tar serietoeren plassen på Wembley. 

I år har har det spesielt blitt komplisert av UEFAs plan for å fullføre Champions League og Europa League, da både Manchester City, Chelsea og Manchester United fortsatt er med i Europa.

Søndag 23. august har blitt nevnt som en mulig dato for Community Shield, samme dag som Champions League-finalen trolig spilles i Lisboa. Europa League-finalen skal spilles i Köln to dager før.

På et tidspunkt ble det spekulert i at Leeds United, som vinner av Championship, kunne bli Liverpools motstander i kampen som markerer starten på en ny sesong.

BLÅ WEMBLEY: Mål fra Olivier Giroud, Mason Mount og et selvmål av Harry Maguire sendte Chelsea til finalen selv om Bruno Fernandes reduserte fra straffemerket.

BLÅ WEMBLEY: Mål fra Olivier Giroud, Mason Mount og et selvmål av Harry Maguire sendte Chelsea til finalen selv om Bruno Fernandes reduserte fra straffemerket.

Men etter at semifinalene i FA-cupen nå ble avgjort er bildet litt klarere.

Arsenal - Manchester City 2-0
Manchester United - Chelsea 1-3

Begge Manchester-lagene måtte se seg slått av lagene fra London og Arsenal er alt ferdigspilte i Europa etter å ha blitt slått ut på bortemål, 2-2, mot Olympiakos i februar. Chelsea på sin side er fortsatt med i Champions League men har et fjell å klatre etter å ha tapt 0-3 hjemme mot Bayern München i det første oppgjøret.

Arsenal var en sannsynlig motstander selv med tap da de, bak Manchester Uniteds 17, har vunnet «skjoldet» flest ganger med 15. Liverpool har også 15 titler.

Mye skal til om ikke den 98. utgaven av Community Shield blir spilt som planlagt. I fjor ble kampen spilt 4. august og Manchester City overvant Liverpool 5-4 etter straffespark.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]