Skrinlegger planene om å slippe inn tilskuere under Community Shield

Liverpool og Arsenal må spille for tomme tribuner på Wembley.

12. aug 2020 kl 10.38 Einar Kvande

Det engelske fotballforbundet hadde planer om å gjøre et forsøk med å la tilskuere slippe inn på Community Shield-kampen mellom Liverpool og Arsenal på Wembley den 29. august.

Daily Mail melder imidlertid at disse planene nå er skrinlagt.

Kampen var lenge øremerket som den første hvor man ville tillate at fans kunne være tilstede, men fotballforbundet har innsett at det nå ikke lenger er mulig å la denne kampen være et testforsøk.

Flere testforsøk er blitt kansellert

Lignende testforsøk innen cricket, racerbilkjøring og snooker er også blitt kansellert denne måneden, da man fortsatt ikke har nødvendig kontroll over koronaviruset i Storbritannia. 

Selv om Regjeringen skulle gi beskjed om at de tillater tilskuere på Wembley når de skal komme med nye koronaretningslinjer den 15. august, mener FA at det ikke er nok tid til å organisere et sikkert opplegg. Tiden blir for knapp til å organisere billettsalg og sikkerhetstiltak, og kostnaden med å slippe inn bare noen få tusen tilskuere på Wembley blir også for høy.

FA hadde opprinnelig håpet å kunne utnytte en fjerdedel av tilskuerkapasiteten på Wembley, ved å slipp inn 22 500 fans. Men dersom Regjeringen gir grønt lys for et testforsøk vil de trolig bare tillate rundt 5000 fans, og da mener altså fotballforbundet at kostnaden blir for høy og tiden for knapp til å organisere det hele.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]