Dagen som spillerne gruer seg til - med unntak av James Milner

I dag starter Liverpools spillere preseaon-treningen. Da venter den berømte laktat-testen.

15. aug 2020 kl 09.29 Einar Kvande

Ferien er over for Liverpool-spillerne. I dag samles de for å starte en kort og hektisk oppkjøring til en ny sesong. Allerede om to uker spilles sesongens første tellende kamp, Community Shield-oppgjøret mot Arsenal på Wembley.

To uker etter det igjen, etter en periode med landskamper, starter så Premier League opp igjen, lørdag 12. september.

Hva er det som venter Liverpool-spillerne når de nå tar fatt på en ny sesong? Jo, den berømte laktat-testen. Syretesten som alle spillerne hater, med unntak av visekaptein James Milner, som elsker å tyne seg selv til det ytterste. Da løpes det runder i høyt tempo, og staben tar blodprøver for å se hvordan det ligger an med oksygenopptaket. 

VIKTIG MANN: Andreas Kornmayer vil i dag ønske Fabinho og de andre Liverpool-spillerne velkommen tilbake til Melwood på sin spesielle måte.

VIKTIG MANN: Andreas Kornmayer vil i dag ønske Fabinho og de andre Liverpool-spillerne velkommen tilbake til Melwood på sin spesielle måte.

Milner og Gomez i front

Testen blir sett på som en konkurranse, og Milner er den som pleier å klare flest runder innenfor den gitte tidsfristen. I fjor var imidlertid ikke Joe Gomez langt bak, skriver Liverpool Echo.

I dag vil også Liverpools ferskeste spiller, Kostas Tsimikas, trene med sine lagkamerater for første gang. Tsimikas har signert en femårskontrakt med Anfield-klubben, og akter å gi Andy Robertson konkurranse om venstreback-plassen. 

Dagen i dag vil i stor grad handle om å kartlegge formen til spillerne, og i de første dagene av preseason er nok fitness-trener Andreas Kornmayer den viktigste mannen i staben Han er ansvarlig for at spillerne kommer raskt i form igjen etter ferien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]