Robbie Fowler mener han er blitt ulovlig oppsagt

Har rapportert Brisbane Roar til FIFA.

14. aug 2020 kl 17.08 Einar Kvande

Tidligere Liverpool-angriper Robbie Fowler mener han ble oppsagt på ulovlig vis av Brisbane Roar tidligere i år, og har rapportert den australske klubben til FIFA.

45-åringen ble beskyldt for å være egoistisk i sommer, etter at Roar meldte at Fowler ikke ville returnere fra England for å fullføre sesongen og det året han har igjen av sin kontrakt som hovedtrener for klubben.

Reiste hjem i mars

Fowler reiste hjem til England i mars, da koronapandemien stoppet fotballen, og den australske klubben sa den gangen at de forstod at familien ble satt først under slike omstendigheter.

Fowler sier at han ønsket å returnere til Australia for å fullføre jobben han har startet på. Det som var et bunnlag da scouseren ankom klubben, var en tittelutfordrer da han forlot Australia. Men isteden opplevde Liverpool-mannen å få kontrakten sin terminert av klubben, med begrunnelse at kommentarer Fowler hadde kommet med i et TV-intervju i juni hadde skadet klubbens gode navn og rykte.

– Plutselig snudde de seg mot oss, siteres Fowler av The Sydney Morning Herald.

– Mange har meninger om meg, men er det en ting jeg ikke er, så er det egoistisk. Jeg hadde en jobb å gjøre, og jeg ønsket å fullføre den jobben. Jeg fikk ikke muligheten til å reise tilbake og vise folk hva vi potensielt kunne ha fått til, fortsetter den gamle storscoreren.

– Jeg ga alt for Brisbane Roar. Min familie reiste frem og tilbake. Jeg var der mye alene bare sammen med min assistent, og vi ga alt vi hadde for å hjelpe klubben, og få dem dit de er nå. At jeg nå får merkelappen egoistisk og blir beskyldt for å løpe fra ansvaret, er veldig dårlig gjort. Jeg er såvisst ikke egoistisk, og jeg er ikke en som gir meg.

Fowler har rapportert Brisbane Roar til FIFA, som trolig vil komme med en respons innen en måned. Fowler ønsker erstatning for at han ikke fikk fullføre toårskontrakten han hadde med klubben. Nå håper den erfarne fotballmannen å få en managerjobb hjemme i England isteden.

Fikk beskjed om å betale flyreisen selv

Etter at han hadde fløyet hjem i mars ble Fowler permittert sammen med mesteparten av staben til Brisbane Roar den 1. april. Etter det fikk Fowler aldri noe skikkelig svar på hva som ville skje videre av klubbledelsen og klubbens indonesiske eiere.

I et intervju med beIN Sports i juni ga Fowler uttrykk for sin frustrasjon over situasjonen.

– Jeg tenkte å akseptere et lønnskutt og jeg tenkte også å komme meg tilbake dit. Dersom jeg hadde akseptert et lønnskutt og i tillegg hadde betalt min egen flyreise dit igjen, hadde jeg faktisk måtte betale for å lede laget. Slik skal det ikke være, sa Fowler den gangen.

Grunnen til at Fowler reiste hjem i mars var at han var bekymret for familien hjemme i England på grunn av koronapandemien. Han reiste hjem for egen regning, og hadde fått tillatelse til dette av Brisbane Roar sin daglige leder David Pourre.

– Klubben tok aldri kontakt igjen, og de ga meg aldri noen klar beskjed om hva som ville skje i forhold til resten av denne sesongen og hva som ville skje i forhold til neste sesong. De ba meg ta regningen selv for reisen tilbake. Jeg sa at dersom de ønsket at jeg kom tilbake måtte de i det minste betale flybilletten min. De sviktet meg, og jeg får ikke lønn, så dette taper jeg penger på.

– Jeg føler at klubben bare brukte dette for å bli kvitt meg, avslutter Fowler. 

Roars viseformann, Chris Fong, ønsket ikke å kommentere uttalelsene til Fowler da han ble kontaktet av Sydney Morning Herald om saken.

Fowler har nå søkt på de ledige managerjobbene i Birmingham City og Bristol City hjemme i England.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]