Koronapandemien setter en stopper for Fowlers managerkarriere

Robbie Fowler gir seg som manager i Brisbane Roar.

29. jun 2020 kl 08.23 Einar Kvande

Liverpool-legenden Robbie Fowler gir seg som manager hos australske Brisbane Roar, og koronapandemien oppgis som grunnen til at scouseren ikke returnerer til Australia.

A-League vil starte opp igjen i juli, men da må Brisbane Roar altså klare seg uten Fowler. Den tidligere Liverpool-spissen reiste hjem til England da A-League ble stoppet i mars.

– Vi er skuffet over at pandemien har påvirket de planene vi hadde sammen, men vi skjønner at familie kommer først i disse vanskelige tider, uttaler Brisbane Roar sin viseformann Chris Fong i en pressemelding.

– Robbie har gitt klubben både stabilitet og en ny giv, fortsetter han.

Fjerdeplass

Fowler tok over Brisbane Roar foran denne sesongen. Hans tidligere managererfaring begrenset seg til en sesong som spillende trener for Muangthong United i Thailand i 2011/12.

Brisbane Roar ble nest sist i A-League i fjor, men Fowler hadde ledet dem til fjerdeplass på tabellen denne sesongen før kampene ble stoppet seks serierunder før slutt.

– Jeg ønsker å takke klubben for å ha gitt meg muligheten, og Brisbane Roar-fansen for den varme velkomsten og støtten jeg fikk. Vi er veldig stolte over det vi har oppnådd, sier Fowler i den nevnte pressemeldingen.

A-League starter opp igjen bak lukkede dører den 16. juli, og sesongen vil da være ferdigspilt mot slutten av august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]