Kunne blitt Fergies etterfølgerKlopps kone sa nei til Manchester United

Liverpool-legenden Phil Thompson sier at Jürgen Klopp fort kunne endt opp i Manchester, hadde det ikke vært for hans kone Ulla.

28. jun 2020 kl 19.27 Øystein Tronstad

Jürgen Klopp er i rampelyset etter å ha ført Borussia Dortmund til Wembley, hvor de gule 25. mai 2013 taper Champions League-finalen 1-2 mot Bayern München, men Klopp kan vise til ligagull i 2010/2011 og 2011/2012 på CV-en sin. 

To uker tidligere har Sir Alex Ferguson annonsert at han vil gi seg som trener etter sesongen, etter å ha styrt Manchester United i 26 år.

Dette skjer nesten samtidig med at David Gill også gir seg i United etter ti år. 20. februar kunngjorde Gill at han ville forlate stillingen sin til sommeren. Det blir opp til den nye direktøren Ed Woodward å finne Fergies etterfølger.

Han legger sine øyne på Klopp og inviterer han til Old Trafford for en omvisning. Hendelsen blir omtalt i Klopps biografi «Bring The Noise» hvor det står: 

«Woodward fortalte Klopp at Drømmenes Teater var som en voksenutgave av Disneyland, et mytisk sted hvor underholdningen var førsteklasses og drømmer ble sanne. 

Klopp var ikke helt overbevist av salgstalen, han syntes den var litt usexy, skal han ha fortalt en venn. Samtidig så avviste han ikke forslaget helt heller. Etter nesten seks år i Dortmund-jobben var tiden kanskje moden for å bytte scene.»

LIGAMESTER 2011: Jürgen og Ulla feirer etter at Nürnberg er slått 2-0 og det er syv poeng ned til Bayer Leverkusen.

LIGAMESTER 2011: Jürgen og Ulla feirer etter at Nürnberg er slått 2-0 og det er syv poeng ned til Bayer Leverkusen.

– Klopp fortalte meg at han kunne ha tatt over Manchester United, men kona hans sa at det ikke var riktig valg da, sier Liverpool-legenden Phil Thompson til TV 2.

Thompson intervjuet Klopp den gang på jobb for Sky Sports. Omstendighetene gjorde at det ble Liverpool og ikke Manchester for tyskeren.

– Da Liverpool kom på banen i 2015 sa hun at det var riktig timing. Det er noe rart der, det er som om han ble skapt for Liverpool, spekulerer Thompson.

Læreren og forfatteren Ulla Sandrock giftet seg med Jürgen Klopp i desember 2005. Paret skal ha møttes under Oktoberfest i München mens hun jobbet som servitør.

I 2008 fikk hun publisert en barnebok om en 11 år gammel gutt som finner en magisk fotball på loftet. Den gjør han til en fantastisk fotballspiller.

Jürgen omtalte det som «Harry Potter, men med fotball».

MESTER IGJEN: Borussia Mönchengladbach er slått og det er hele åtte poeng ned til Bayern München i 2012.

MESTER IGJEN: Borussia Mönchengladbach er slått og det er hele åtte poeng ned til Bayern München i 2012.

Historien ble at Klopp forlenget Dortmund-kontrakten sin ut sommeren 2018, men det blir en skuffende start på 2014/2015-sesongen. I april bekrefter en emosjonell Klopp at det er hans siste sesong i klubben.

– Det er ikke det at jeg er sliten. Jeg har ikke hatt kontakt med andre klubber og planlegger ikke å ta et hvileår, sa tyskeren som hadde litt velfortjent fri før det blir klart 8. oktober at han skal etterfølge Brendan Rodgers i Liverpool.

Tilbake i Manchester så var blikket vendt mot Liverpool by. I mai 2013 annonseres Everton-trener David Moyes som «The Chosen One». Skotten har signert en seksårskontrakt og starter 1. juli. I september tar han med seg Marouane Fellaini fra Everton.

Etter 10 måneder er det slutt for Moyes og klubblegenden Ryan Giggs tar over midlertidig for et United som ligger på 7.-plass.

Siden den gang har Louis van Gaal, José Mourinho og nå Ole Gunnar Solskjær forsøkt å bygge et vinnerlag.

Det har gitt følgende tabellplasseringer:
4.-, 5.-, 6.-, 2.- og 6.-plass.

Jürgen Klopp i Liverpool har plassert seg på:
8.-, 4.-, 4.-, 2.- og nå helt øverst.

Hvem vet hvordan det kunne ha endt?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]