Fabinhos tidligere trener:– Han kunne bli veldig distrahert på banen. Noen ganger så han på fuglene ved siden av banen

Fabinho har blitt fyrtårnet i Klopps mesterlag. Det virket ikke alltid sannsynlig at han skulle nå toppen.

2. aug 2020 kl 19.12 Jens Hapnes Rege

Det startet ikke bra for Fabinho i hans første måneder i Liverpool, men etterhvert har den høyreiste brasilianeren blitt en viktig del av Klopps mesterlag. 

26-åringen har fått kallenavn som fyrtårnet og Dyson (støvsuger) for å illustrere hans viktighet i laget. 

Hans tidligere trener i Brasil forklarer hvorfor det ikke alltid så ut som om Fabinho skulle nå til topps.

Vekst

– Da han var 16 spilte han nesten ingenting fordi han utviklet seg sent. Han var ikke glad for det, men han visste at han var ett år yngre enn de andre og at han ville få muligheten, innleder hans tidligere trener Elio Sizenando, i et intervju med The Athletic.

– Da han ble 17 hadde han en voldsom vekst, og da begynte han å skille seg ut. 

Fabinho har spilt flere roller for Liverpool, og hans tidligere trener forklarer at det er noe brasilianeren alltid har gjort. 

– Han var alltid høyreback i de lavere aldersgruppene, men jeg begynte å bruke ham i forskjellige posisjoner: defensiv midtbanespiller, midtstopper, venstreback. Det var av nødvendighet, men han var en veldig smart gutt og forsto virkelig spillet. 

– Han tok inn alt vi lærte ham. Han var moden og selvsikker og presset laget fremover. Han kunne få foten sin på ballen og plukke ut en diagonal pasning og kunne skyte fra distanse. Jeg lot ham ta frispark fordi han traff ballen så bra. Alle ble forelsket i ham, og det var da han introduserte seg for verden. 

KRUTT: Fabinho svinger pendelen mot Crystal Palace.

KRUTT: Fabinho svinger pendelen mot Crystal Palace.

Ufokusert

Sizenando forteller at Liverpools defensive midtbanespiller ble enkelt distrahert under kamper. 

– Han var alltid intelligent, men da han var 13 og 14 hadde han ikke det samme fokuset som han har nå. Han var der for å sparke ball og ha det gøy. Han likte å tulle og var en luring. 

– Han kunne bli veldig distrahert på banen. Jeg sa alltid til assistenten min at han måtte holde et øye med ham. Han sovnet og så slapp vi inn et mål fra et angrep langs hans side. Noen ganger så han på fuglene ved siden av banen. 

– Vi lo og sa, «Slutt å stirre på fuglene Fabinho!» Man måtte holde oppmerksomheten hans, men da han ble 16 modnet han. Da fikk han konsentrasjonen. 

Brasilianeren var ikke den mest høylytte, men kunne allikevel lede lagkameratene. 

– Han var en stille gutt, og snakket ikke mye rundt de voksne. Fabinho var ikke en som krevde oppmerksomhet, han holdt seg i bakgrunnen. Men han var god til å snakke, kunne kommunisere bra og var populær. 

– Han tok gode avgjørelser, var god i luften og traff ballen bra. Han begynte å bli virkelig sterk, kunne snu spillet bra og hadde flotte innlegg. Jeg krevde mye av ham, og utfordret ham til å bli bedre, sa den tidligere treneren om Fabinho. 

Fabinho har kommet seg til toppen av pyramiden på tross av manglene på ungdomsnivå, og har tatt ferie med verdens beste følelse. Om en drøy måned skal vi nok en gang få se fyrtårnet lede vei og støvsuge opp motstandernes muligheter. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]