Årets Premier League-spiller av supporterne: Mané vil bruke utmerkelsen som motivasjon til å bli bedre

Senegaleseren er glad for å vinne prisen men har to større mål i siktet, Premier League og Champions League.

19. aug 2020 kl 13.29 Øystein Tronstad

– Jeg ble veldig glad og jeg vil takke alle supporterne som stemte på meg. Det har vært en utrolig sesong for meg og lagkameratene, og det er en stor ære for meg å vinne denne prisen. Det har vært så mange fantastiske spillere men dere har stemt på meg, sier Liverpools nummer #10 fra lagets treningsleir i Østerrike til Liverpoolfc.com.

Mané er i likhet med lagkameratene Naby Keïta og Takumi Minamino godt kjent etter å ha spilt for Red Bull Salzburg.

På mandag ble 28-åringen offentliggjort som årets spiller i Premier League, stemt frem av supporterne. Han vant med hele 41 prosent av stemmene foran Manchester Citys Kevin De Bruyne og lagkompis Trent Alexander-Arnold.

– I fotball så setter du deg alltid mål og for meg så er det viktigste å vinne Premier League og Champions League. Etter det så er det alltid ekstra motivasjon å få en slik pris. Det motiverer meg til å gi mitt beste for laget. Jeg vil si takk igjen og jeg skal pushe meg selv til å ble enda bedre. 

GIR ALT: Sadio Mané har avgjort mange kamper og poeng for Liverpool og hadde hele 25 målpoeng sist sesong.

GIR ALT: Sadio Mané har avgjort mange kamper og poeng for Liverpool og hadde hele 25 målpoeng sist sesong.

Det er ikke første gang vingen vinner en individuell utmerkelse. I 2019 fikk han den prestisjetunge CAF African Player of the Year. I tillegg har det blitt bra med titler for laget siden Mané ble hentet fra Southampton sommeren 2016.

– Dette har vært et krevende år. Ikke bare fotballmessig men med tanke på alt i livet. Sånn er det og vi må akseptere og håndtere situasjonen. Det er jobben vår, noen ganger går det bra, andre ganger litt dårligere. Men det er alltid hardt arbeid som kreves for å gi alt og bli en bedre spiller på banen.

Mané scoret 18 mål i gullsesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]