Liverpool bekreftet to treningskamper– Stuttgart er klubben jeg holdt med som barn, og hele familien min holder med dem

Lørdag og tirsdag skal Liverpool spille sommerens to første kamper i pre-season.

19. aug 2020 kl 16.57 Arild Skjæveland

Det har blitt en helt annen type pre-season denne sommeren. Etter en kort ferie dro spillerne på treningsleir i Østerrike, og nå skal laget spille sine første treningskamper for sommeren.

I år blir det ikke turer til Asia eller USA med lukrative kamper mot store europeiske lag. Det er kun ti dager til den første kampen for sesongen - men det forventes at både Liverpool og Arsenal vil stille med redusert mannskap i Community Shield to uker før alvoret starter i Premier League.

Onsdag bekreftet de helrøde sine to første treningskamper for sesongen. På lørdag er det kamp mot Stuttgart før det blir det tredje møtet med RB Salzburg på under et år på tirsdag.

– Alle vet at vi planlagte denne treningsleiren ganske sent, så vi er veldig fornøyd med å ha funnet en motstander av dette kaliberet. Selskapet som hjalp oss med å organisere dette foreslo umiddelbart Stuttgart, og fortalte at de også er i området, så vi kanskje kan få til en kamp. Det var de fornøyd med, og vi er veldig fornøyd, så det er bra, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com

– Vi hadde Red Bull i planene her, så jeg er veldig glad for at vi kan få til det. Fra et sportslig ståsted er det viktig for oss etter det lille avbrekket vi har hatt, for å komme raskt i gang igjen. Det ser veldig bra ut på trening, og er akkurat det vi forventet. Guttene har ikke tapt så mye av det fysiske. Nå er vi midt i forberedelsene og i gang med det taktiske opplegget allerede, så det ser bra ut for øyeblikket. De to motstanderne er veldig sterke, så det vil bli veldig tøft, slik det alltid er.

Mot laget han støttet som barn

For Jürgen blir det litt ekstra stas å møte Stuttgart, som forrige sesong rykket opp og skal spille Bundesliga den kommende sesongen.

– Jeg er faktisk født i Stuttgart, og det var laget jeg støttet som barn. Jeg har spilt noen ganger mot dem allerede så klart i Bundesliga, og jeg er voksen nå, så det er ikke det samme forholdet lenger. Men hele familien min hjemme støtter Stuttgart, sier manageren.

– Jeg er glad for at de rykket opp igjen. Det er veldig, veldig viktig for dem. Jeg jobbet lenge sammen med deres sportsdirektør Sven Mislintat, så ja det er forbindelser og det er bra.

På tirsdag skal tre Liverpool-spillere møte gamle kjente mot RB Salzburg.

– Med Salzburg er det ikke så lenge siden vi spilte mot dem og hentet Taki derfra. Sadio spilte der og Naby spilte der. Det er bra, men når alt kommer til alt handler det bare om at vi kan spille kamper. Det er ikke de viktigste kampene i verden, men akkurat nå er de veldig, veldig viktige, fordi vi ønsker å se at guttene igjen kan gjøre de tingene vi mener de skal gjøre i en kamp. Første sjanse kommer den 22.

Begge kampene skal sendes på LFCTV Go. Vi kommer til å dekke dem her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]