Alarmerende økning i antall koronatilfeller i Premier League

40 positive koronatester er blitt avlagt i løpet av de to siste rundene med testing av spillere og stab i Premier League.

5. jan 2021 kl 17.03Einar Kvande

Tallenes tale er klar etter de to siste rundene med koronatesting i Premier League. De siste tallene ble presentert tirsdag ettermiddag, og viste at 28 av 1311 spillere og stab som ble testet i tidsrommet 28. desember til 31. desember avla positive prøver. Fra 1. januar til 3. januar ble 984 spillere og stab testet, og 12 av disse testet positrivt.

Dermed ble det altså registrert 40 positive koronatester på seks dager, noe som er en alarmerende utvikling for Premier League.

De fleste av de positive testene skal være relatert til de tre kampene som ble utsatt i denne perioden, og da spesielt klubbene Manchester City og Fulham.

Citys kamp mot Everton den 28. desember ble utsatt på grunn av et koronautbrudd hos City, mens Fulhams kamper mot Tottenham og Burnley den 30. desember og 3. januar også ble utsatt på grunn av koronautbrudd hos London-klubben.

Mirror melder at Premier League har holdt samtaler med sportsminister Oliver Dowden etter en ny nasjonal nedstenging i Storbritannia mandag. Der skal ministeren ha vært fornøyd med tiltakene som Premier League har iverksatt, og ga sin støtte til at fotballen får fortsette bak lukkede dører.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]