– At Liverpool ikke støtter Jürgen Klopp på overgangsmarkedet kan koste dem tittelen

Jamie Carragher tar for seg Liverpools midtstopperproblemer i sin siste spalte.

22. jan 2021 kl 21.55Arild Skjæveland

En skal leite godt for å finne Liverpool-supportere som mente det var riktig å ikke gjøre klart et midtstopperkjøp så snart det var klart hvor alvorlige skadene på Virgil van Dijk og Joe Gomez var.

Januar kom, men Liverpool hadde ingen forsterkninger klare for da vinduet åpnet, selv om de hadde klart seg tålig bra frem til det med «nødløsninger» i midtforsvaret.

Jamie Carragher mener klubben ikke har støttet manager på overgangsvinduet, og at det kan koste dem tittelen.

«Da jeg hørte at Klopp tok på seg alt ansvaret etter Liverpools siste tap mot Burnley på torsdag kveld, synes jeg det var ukomfortabelt å høre. Spesielt ettersom han sa at det ikke var han som bestemte om klubben skulle ut på overgangsmarkedet», skriver Carragher for The Telegraph.

«Når vi står midt i det som er det første store tilbakeskrittet siden Klopp ble ansatt, må det en kollektiv innsats til for å sørge for at det kun er et feilskjær», skriver han.

– Burde reagert 19. oktober

«Carra» mener Liverpool burde vært klare til å handle så snart det var klart at Virgil ville være ute lenge.

«Jeg mener klubben burde kommet med en respons 19. oktober, den dagen Virgil van Dijks korsbåndsoperasjon ble bekreftet. Det er ikke poeng med etterpåklokskap. Jeg sa det også da, at jeg ikke trodde Liverpool kunne vinne ligaen om de ikke hadde en midtstopper klar 1. januar. De trengte en allerede før Joe Gomez ble skadet. Han og Joel Matips skadehistorikk sier deg det», skriver han videre.

Han mener bruken av midtbanespillere i den posisjonen har ført til en kjedereaksjon, der laget etterhvert har betalt prisen.

«Det er faktisk latterlig at vi tre måneder etter, med et åpent overgangsvindu, er i en slik situasjon der Klopp følte at han måtte bruke Jordan Henderson i den posisjonen mot Manchester United. Og selv om Fabinho har vært utmerket, ville han hatt en større innflytelse fra midtbanen. Det har ført til en kjedereaksjon gjennom hele laget», skriver Carragher.

«Kanskje klubben trodde at Klopp var så bra at han kunne løse enhver situasjon. Dersom det er slik, har de siste ukene vært en realitetssjekk for dem», skriver han. 

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]