– Det er ikke jeg som bestemmer om vi gjør noe på overgangsmarkedet

Tegn til overgangsfrustrasjon fra Jürgen Klopp.

22. jan 2021 kl 16.15Jens Bessesen

– De avgjørelsene er ikke mine avgjørelser, sier Jürgen Klopp ifølge Liverpool Echo etter det enormt skuffende nederlaget mot Burnley torsdag kveld. 

Liverpool står nå kun med tre poeng og én scoring de siste fem kampene, og viser kanskje tegn til at kjøret har blitt for hardt for et lag som har vært nødt til å demme opp for mange skader denne sesongen.

– Ikke min avgjørelse

Mange har skreket til klubben med bønn om å kjøpe en ny midtstopper for å løse i flokene, men alt tyder på at Liverpool sitter stille i båten og nøyer seg med de tre signeringene fra i sommer.

– Det er ikke min avgjørelse om vi gjør noe på overgangsmarkedet eller ikke. Det må være klart, sier Klopp, som dermed hinter til en viss frustrasjon i retning eierne, før han roer det ned. 

– Men det er ikke noe jeg tenker på. Vi kan spille mye bedre med denne spillergruppen, og det er min bekymring, sier han. 

Klopp mener det er åpenbart at selvtilliten til spillerne har fått seg en støyt, og at de mangler ti prosent av sitt normale jeg. 

– Nå handler det om å fikse de ti prosentene. Vi må grave dypt for å få det tilbake, sier han. 

Gjentok det på dagens pressekonferanse

Klopp fikk nye spørsmål om overganger på pressekonferansen på fredag. Det blir opp til hver enkelt hvordan en tolker sitatene, men flere vil tolke det til at Klopp gjerne skulle sett at det kom et kjøp denne måneden  – men at det var utenfor hans kontroll.

– Selvsagt er det noen andre som tar avgjørelsene. Slik har det alltid vært, og jeg kan ikke endre på det. Slik er situasjonen vår. Vi diskuterer omtrent daglig om vi kan forbedre noe eller ikke, så kommer jeg med en anbefaling – men jeg kan ikke bruke pengene. Slik er det, sier han.

– Derfor er det ikke jeg som tar disse avgjørelsene, og det har jeg aldri gjort.

Han fikk så et oppfølgerspørsmål, der journalisten lurte på om han var avhengig av at noen fortalte ham at det var penger tilgjengelig.

– Nettopp! Er det en nyhet for dere?, spør Klopp.

– Jeg ønsker ikke å forvirre noen, jeg har bare sagt det jeg har sagt, og forhåpentligvis kan vi rydde opp i det nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]