Fem ting om kampen:Rekordrekken ble brutt da den utrolige uflaksen fortsatte for Liverpool

At Liverpool tapte denne kampen er et under av de sjeldne. Uflaksen vil tilsynelatende ingen ende ta.

Den verst tenkelige motstanderen

Hvis det er ett lag man helst ikke vil møte etter tre målløse kamper i Premier League, er det Burnley. 

Man vet alltid hva de kommer med, men det er like vanskelig hver gang å bryte ned Sean Dyches lag. De har for lengst etablert seg i Premier League, men snakk om noe utvikling er det ikke. 

Alt handler om å gjøre livet surt for motstanderen, og de klarer det skummelt ofte. En plagsom spissduo med Barnes og Wood, til en hardtarbeidende midtbane, et konsentrert forsvar og en fantastisk keeper, gjør Burnley til ligaens kanskje mest frustrerende lag å spille mot. 

I kveld fikk de kampen delvis kampen inn i sitt spor, og de klarte helt tydelig å frustrere Liverpool-spillerne, men de hadde også en meget solid dose flaks. 

Litt flyt er alt vi ber om

For det var jo dette med flyten… Hvor mye utur skal det være lov å ha i en periode på fem kamper, for ikke å snakke om en hel sesong.

Helt siden VAR-skandalene på Goodison Park har dette føltes som en sesong der alt som kan gå mot Liverpool, går mot Liverpool. 

De siste fem kampene har vært under pari, men Liverpool har fortjent langt mer enn tre poeng.

Man sitter med følelsen av at Origis kjempesjanse, som gikk i tverrliggeren og spratt ned like utenfor, ville ha falt ned akkurat på riktig side om laget hadde vært i form. At handsen til Pieters ville blitt avblåst. At Salahs sjanse hadde sneket seg inn. Det toppet seg da Ashley Barnes fikk et straffespark av den meget billige sorten, uten at VAR brydde seg om det. 

At det går an å ha så mye uflaks, er nesten utrolig.

Klopps grep fungerte ikke

Det var lett å se at planen var å prøve å sende ballen tidlig i bakrom på angrepsrekka, men Liverpools langpasninger i første omgang slo for ofte feil. Langpasninger er som en drøm for et av verdens mest lavtliggende forsvar, som dermed tidvis fikk det fryktelig lett. 

Bortelaget fikk det mye tøffere da Liverpool spilte seg fram langs bakken, før de velkjente crosserne ut til backene setter forsvaret ut av spill. 

De røde hadde etter hvert flere god angrep, og med litt mer flyt kunne det ha blitt flere scoringer. 

Klopps grep med å benke Salah og Firmino fungerte ikke, for Liverpool ble langt farligere offensivt med duoen på banen, selv om det ikke endte i mål da heller.

Divock Origi fikk det ikke til å stemme.

Divock Origi fikk det ikke til å stemme.

Over og ut for Origi?

Hvert eneste innhopp eller sjanse fra start denne sesongen har føltes som Divock Origis siste sjanse til å imponere. Siden en herlig kamp mot Everton for om lag 13 måneder siden har det vært fryktelig få gode forestillinger fra Champions League-helten fra 2019. 

Mens han ofte har blitt plassert ute på kanten, der han er forferdelig ineffektiv, fikk han i kveld sjansen på topp. 

Det startet ikke godt med et håpløst langskudd etter bare noen få minutter. Men så nærmet det seg, og Origi kom til et par brukbare avslutninger. Da han rappet ballen fra Ben Mee like før pause tenkte man at han igjen skulle bli helten, mannen som kunne grave Liverpool ut av en fryktelig tørkeperiode, men utrolig nok brant han sjansen. 

Origi er en brukbar spiss, men i det oppbyggende spillet er det for ofte han som roter bort angrepene. Der er han ikke i nærheten av Roberto Firmino, og heller ikke Takumi Minamino, som må lure på hva han har gjort galt for plutselig å havne bak belgieren i køen. 

Rekordrekken er brutt

Liverpool hadde ikke tapt en hjemmekamp siden april 2017, da Crystal Palace ble for sterke. Siden den gang har det blitt utrolig mange fantastiske opplevelser på Anfield for Liverpool-supporterne. 

Etter 68 kamper er rekordrekken brutt. Utrolig nok. At Burnley vant denne kampen er et under av de sjeldne. Men da tapet først skulle komme, var det passende nok. Foran et folketomt Anfield.