Benitez er ferdig i Kina

Rafael Benitez er ferdig i Dalian Professional.

23. jan 2021 kl 13.18Arild Skjæveland

Rafael Benítez forlot engelsk fotball da han sa opp som manager i Newcastle etter 2018/19-sesongen.

Like etter fikk han seg jobb i Dalian Professional, som tidligere het Dalian Yifang, i den kinesiske superligaen. For et par år siden var det veldig mye penger i kinesisk fotball, da det ble satset hardt. Etter et strengere regelverk og lønnstak, har det gjort det vanskeligere med utenlandske spillere.

Koronapandemien satte en stopper for fotballen også i Kina. Korona blir nevnt som en av grunnene til at Benítez nå er ferdig i klubben fra Dalian. Paul Joyce i The Times rapporterer at kontrakten er brutt, og at Rafa er på utkikk etter en ny managerjobb. 

Bor fortsatt på Merseyside

Benitez fant seg godt til rette på Merseyside da han var Liverpool-manager fra 2004 til 2010, og slo seg ned på Wirral, på andre siden av Mersey. Der har hans kone Montse bodd også de siste 11 årene, mens Rafa har hatt jobber både i Italia, Spania og Newcaste.

Da han jobbet i Newcastle pendlet han til og fra. Han skal ha vært på Merseyside siden sesongen ble avsluttet i november.

George Caulkin i The Athletic skriver at Benitez ble betalt 12 millioner pund per sesong i Kina. Dalian skal ha ønsket å forlenge kontrakten, og partene var i forhandlinger om en ny kontrakt, men på grunn av den nye bølgen av pandemien så blir det ikke noe av.

Caulkin skriver at Rafa ikke har noen avtale klar med noen annen klubb, men at han nå står helt fritt. Tidligere har klubber vært interessert, men blitt skremt bort av å måtte kjøpe ham ut av kontrakten i Kina.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]