City inntok tabelltoppen for første gang denne sesongen, mens Liverpool er nede på femteplass

Manchester City er nye ligaledere i Premier League, etter en maktdemonstrasjon mot West Bromwich.

26. jan 2021 kl 23.08Einar Kvande

Manchester City rundtspilte West Bromwich etter alle kunstens regler på The Hawthorns i kveld, og vant 5-0. Dermed tok de lyseblå seg forbi Manchester United på tabellen, og topper Premier League ved halvspilt sesong.

City har 41 poeng på 19 kamper, noe som er ett poeng mer enn byrival United og sju poeng mer enn Liverpool.

Jürgen Klopps mannskap er nå helt nede på femteplass på tabellen, etter at West Ham slo Crystal Palace 3-2 på Selhurst Park tidligere i kveld.

Seieren førte nemlig at The Hammers tok seg forbi Liverpool på tabellen, og opp på fjerdeplass.

West Ham, som er vertskap for nettopp Liverpool på søndag, har sanket 35 poeng på 20 kamper, noe som er ett poeng mer enn Liverpool, men Jürgen Klopps menn har en kamp mindre spilt, og vil passere David Moyes sine gutter igjen om de tar poeng på Tottenham Hotspur Stadium torsdag kveld.

Arsenal klatrer også på tabellen, og er helt oppe på 8. plass, bare fire poeng bak Liverpool med en kamp mer spilt, etter at de vant  3-1 i Southampton. The Saints er nå poenget bak The Gunners, med en kamp mindre spilt. Det er imidlertid tett på øvre halvdel av Premier League-tabellen, og laget fra sydkysten har både Aston Villa og Chelsea mellom seg og Arsenal på tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]