– Vi må ikke overtenke dette

Trent Alexander-Arnold mener at Liverpools svake resultater den siste tiden er blitt blåst ut av proporsjon.

26. jan 2021 kl 19.19Einar Kvande

Liverpool har tapt sine to siste kamper, og har ikke vunnet noen av sine fem siste kamper i Premier League. Det har fått kritikerne til å kvesse pennene, og det har vært mye negativ oppmerksomhet rundt Liverpools prestasjoner etter nyttår. Torsdag kveld skal Jürgen Klopps mannskap ut i en svært tøff bortekamp mot Tottenham, og resultatet av kampen kan ha stor betydning når status skal gjøres opp i mai. 

Trent Alexander-Arnold sier til Liverpoolfc.com at det jobbes hardt i kulissene på AXA Training Centre for å få skuta på rett kjøl igjen.

– Vi har lagt lista høyt for oss selv de siste 2-3 årene, og alle rundt oss forventer at vi skal fortsette på dette høye nivået. Det gjør vi selv også. Når ting da ikke går så bra som vi ønsker, blir dette satt under lupen og det blir trolig mer fokus på det når det går dårlig for oss enn det ville blitt hos andre lag. Men det kan vi takke oss selv for, og vi er klar over at vi ikke har tatt de poengene vi hadde ønsket og trengt. Vi har sett på dette, og jeg tror det kun handler om å finne rytmen igjen. Jo raskere vi klarer det, jo bedre. Vi har studert det som har skjedd, og vi forsøker å forbedre oss uten å overtenke det. Det handler om å finne tilbake til det som har fungert så bra for oss de siste årene.

– De eneste vi kan skylde på for de svake resultatene er oss selv. Det er opp til oss å gå ut på banen, vinne og ta tre poeng. Vi har ikke klart det de siste kampene, og det er som sagt ingen andre vi kan skylde på enn oss selv. Men vi kan ikke være for selvkritiske heller. I flere av kampene har vi hatt muligheter til å score, og jeg mener vi burde ha tatt flere poeng fra disse kampene. Men slik er fotballen. Du får ikke det resultatet du ønsker deg i hver eneste kamp. Vi har prøvd å ikke tenke for mye på det som har skjedd, så vi unngår å bli deprimerte. Vi er klar over de tingene vi må jobbe med.

Til London med en plan

Liverpool slo Tottenham for en drøy måned siden, og Alexander-Arnold tar gjerne en reprise på det resultatet torsdag kveld.

– Det var trolig en av våre beste kamper denne sesongen. Tottenham er en tøff motstander. Det blir nesten alltid gode kamper når vi møter hverandre. Vi gleder oss til å møte dem igjen, og så får vi se hva som skjer. Vi har en kamp-plan, og vår intensjon er å ta de tre poengene. Utfører vi kamp-planen til punkt og prikke, er jeg sikker på at vi skal klare det.

– Da vi besøkte Tottenham forrige sesong scoret vi et mål og klarte å holde buret rent, slik at vi kunne dra hjem med en 1-0 seier. Det håper vi å kopiere. Vi bryr oss ikke om hvor mye vi vinner med, bare vi tar de tre poengene. Om det er 4-3 eller 1-0 spiller ingen rolle. Vi ønsker som sagt bare å ta de tre poengene. Det er det viktigste for oss. Dersom vår mentalitet og vår prestasjon er riktig på kampdagen, har vi en god sjanse til å klare det.

Tottenham - Liverpool spilles på Tottenham Hotspur Stadium torsdag kveld klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]