Tallene som beviser at Liverpool har fått dårlig betalt for sine prestasjoner

Liverpool topper «expected goals»-tabellen.

26. jan 2021 kl 15.47Jens Bessesen

Sky Sports har brukt Optas statistikker for forventede mål (xG) i hver eneste Premier League-kamp så langt, og satt det sammen til en tabell som viser hvor mange poeng Premier League-lagene skulle hatt hvis alle sjanser hadde blitt satt. 

Tabellen viser at Liverpool ut fra sjansene de har skapt skulle hatt 43 poeng hvis vi går etter xG, og dermed toppet Premier League. Men Manchester City ville vært poenget bak med en kamp mindre spilt. 

Kan gi håp

Tallene viser også at de som nå er serieleder, Manchester United, har fått svært godt betalt når de ligger på 40 poeng. Ut fra xG-målingen skulle de hatt 33 poeng og ligget på 6. plass. 

Andre lag som har fått godt betalt er for eksempel Tottenham, Everton og Southampton, men de som nok har vært mest uheldige så langt er Brighton. De står kun med 17 poeng, men xG-tabellen viser at de skulle hatt 34 og vært på 5. plass. Også tabelljumbo Sheffield United skulle hatt langt mer enn sine fem poeng.

xG-tabellen er ikke mye til lyspunkt for Liverpool for øyeblikket, men hvis mantraet om at det jevner seg ut over en hel sesong stemmer, kan andre halvdel av sesongen bli lystigere om de røde fortsetter å skape sjanser i det tempoet de har gjort så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]