City viste at de absolutt vil være med i kampen om dette ligagullet

Maktdemonstrasjon fra Manchester City på Stamford Bridge.

3. jan 2021 kl 19.25Arild Skjæveland

Med fem spillere ute med koronasmitte, ingen spiss og en Premier League-debutant i mål, skulle en kanskje tro at Chelsea med Hakim Ziyech tilbake ville ha en mulighet til å få med seg noe fra søndagens toppkamp.

Slik gikk det ikke. Chelsea var ikke i nærheten, og klarte aldri å true City.

City viste på sin side gammel storhet som vi husker fra to og tre sesonger tilbake, og Kevin de Bruyne så ut til å være tilbake på sitt beste.

Pep Guardiolas lag scoret tre mål på 16 minutter i førsteomgang. Først Ilkay Gundogan, så Phil Foden og til slutt de Bruyne. Etter dette kontrollerte de alt. På overtid kontret Chelsea inn et trøstemål av Callum Hudson-Odoi.

Kan komme opp i ryggen

City har vært det beste laget defensivt i Premier League denne sesongen, og har kun 13 baklengs på sine 15 kamper så langt. De har ikke scoret like mye som vi har vært vant med fra tidligere år, men slipper inn færre mål.

Seieren gjør at de nå er oppe på 29 poeng – fire poeng bak Liverpool, men City har én kamp mindre spilt. De har fått to kamper utsatt denne sesongen, og har en utfordring med terminlisten og kalenderen – men dette var et skikkelig skremmeskudd fra de lyseblå.

}

Citys neste fem ligakamper er veldig overkommelig: Brighton (H), Crystal Palace (H), Aston Villa (H), West Brom (B) og Sheffield United (H)

Det må tas med at Frank Lampard nå bør være under press, og at laget hans gjorde en veldig svak kamp. Chelsea er sju poeng bak Liverpool, med en kamp mer spilt. De har nå tre kamper på rad uten seier.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]