– De er talentfulle og kommer til å ha gode karrierer

Jürgen Klopp skryter av Liverpools «nødstoppere».

29. jan 2021 kl 18.00Jens Bessesen

Jürgen Klopp fikk på fredagens pressekonferanse spørsmål om hvordan han synes Rhys Williams og Nat Phillips har taklet det å komme inn i laget denne sesongen. 

19 år gamle Williams hadde kun seniorerfaring fra nivå seks i engelsk fotball før denne sesongen, mens 23 år gamle Phillips forrige sesong spilte i 2. Bundesliga. 

– De er talentfulle og kommer til å ha gode karrierer, sier Klopp. 

Phillips imponerte

Manageren er klar på at det er krevende for spillerne å bli kastet til ulvene på den måten stopperduoen har gjort, og sier det hadde vært mye enklere om de kunne spilt ved siden av Joe Gomez, Joel Matip eller Virgil van Dijk. 

Likevel har spillerne imponert. 

– Vi har stor tro på dem, og stoler på disse guttene. Det er ikke slik at vi gir dem en bok hver dag om hvordan de skal spille midtstopper, sier Klopp. 

Torsdag var det Phillips sin tur til å imponere, da han ble byttet inn til andre omgang og var del av Liverpool-laget som dominerte mot Tottenham. 

– Nat kom inn og fikk et tidlig gult kort, men han forholdt seg rolig og spilte en god kamp. Det er vi veldig fornøyd med, sier Klopp. 

Med Fabinho og Matip ute i tillegg til Gomez og van Dijk ligger det an til mer spilletid for Phillips og Williams i tiden framover. Søndag møter Liverpool West Ham i London, og det var mot The Hammers Phillips fikk sin Premier League-debut i 2-1-seieren i høst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]