Klopp er på stopperjakt - linkes til USA-kapteinen

Under dagens pressekonferanse fortalte Jürgen Klopp at Liverpool forsøker å få inn en ny midtstopper før transfervinduet stenger ved midnatt natt til tirsdag.

29. jan 2021 kl 14.48Einar Kvande

Virgil van Dijk og Joe Gomez er langtidsskadet, Fabinho er ute med en muskelskade, mens Joël Matip skadet leddbånd i ankelen mot Tottenham. Stoppersituasjonen er derfor dyster i Liverpool bare tre dager før transfervinduet stenger. Mye tyder på at Jordan Henderson og Nathaniel Phillips vil starte som stoppere mot West Ham på søndag.

På dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om Liverpool kommer til å kjøpe en ny midtstopper før transfervinduet stenger. 

– Jeg vet ikke, men vi vil forsøke, lød svaret.

– Det hadde vært merkelig om folk tror at Liverpool lever fint med denne situasjonen, og verken bryr seg eller gjør et forsøk. Vi forsøker. Men vi har ingenting å si før noe skjer. Vi får se.

– Det som skjedde i går gjorde ikke ting enklere, men vi forsøker fortsatt å gjøre de riktige tingene. Er noe mulig, vil vi gjøre det, om ikke, gjør vi ingenting. 

– Mine tanker rundt dette har ikke endret seg, men mine ord kan ha gjort det, og det skyldes trolig engelsken min. Situasjonen er den samme som før. Vi jobber med dette. Vi har ikke treninger og pressekonferanser hele tiden. Så vi har jobbet med dette hele tiden. Vi får se.

Klopp innrømmer imidlertid at Liverpools søken etter en ny midtstopper begrenses av klubbens økonomiske situasjon og at det er få kvalitetsforsvarere tilgjengelig denne måneden.

USA sin landslagskaptein linkes

Liverpool Echo melder at USA-kaptein Aaron Long, en 28 år gammel midtstopper hos New York Red Bulls, er den siste i rekken av navn som linkes til Liverpool.

Aaron Ray Long kom til verden den 12. oktober 1992, og har spilt for New York Red Bulls siden 2016. Før det var han i Seattle Sounders, Portland Timebers og FC Tucson. Mens hans spilte for Portland Timbers var han også utlånt til Sacramento Republic og Orange County Blues.

I oppveksten spilte han både amerikansk fotball og fotball.

Long kom med på USA sitt landslag i september 2018, og debuterte i en kamp mot Peru. Han står bokført med 18 landskamper og tre mål for USA.

Denne sesongen har USA-kapteinen spilt 19 kamper for klubb- og landslag, og han har scoret to mål, viser statistikk fra InStat. Han har gjort sju feil som har ledet til mål for motstanderen, og har pådratt seg fem gule kort på disse kampene.

Vanskelig å finne den riktige spilleren

– Selvsagt må vi finne den riktige spilleren, og det må også passe med vår økonomiske situasjon, det er også klart, erkjente Klopp.

– Jeg er ikke sikker på om det er en midtstopper i 80-millionersklassen tilgjengelig for øyeblikket, hvor en klubb sier at dere kan få ham om dere legger 80 millioner pund på bordet nå. Jeg kjenner til spillere av det kaliberet, men jeg tviler på om klubbene deres vil selge dem nå.

– Alt handler om langsiktighet. Det handler ikke om å hente inn en spiller for bare de kommende seks månedene. Det ville ha vært kortsiktig. Vanligvis er alt vi foretar oss langsiktig.

– Vi hadde en kontrakt for en halv sesong med Steven Caulker. Det er vel det eneste unntaket. Det handler om å finne en løsning, og det er hva vi jobber for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]