Den seks år gamle internettsensasjonen sammenlignes med Messi – og trener med Liverpool

Arat Hosseini er seks år gammel, og har 4,6 millioner følgere på Instagram.

12. jan 2021 kl 18.01Arild Skjæveland

Du har kanskje hørt navnet tidligere. Arat Hosseini er navnet på den seks år gamle gutten i de mange videosnuttene på Twitter og Instagram – med en liten gutt som dribler bort det som er av motspillere.

Det er hans far, Mohammad Hosseini, som driver Instagram-kontoen. Der legger han ut videosnutter til over 4,6 millioner (!) følgere.

Arat ble født 30. september 2013, og er fra Iran. Ifølge Liverpool Echo trente han på Liverpools akademi to ganger i uken før «lockdown» i fjor vår, i tillegg til å bli trent av «Kickerz Coaching» i byen. 

Skal bli best i verden

I et intervju med FIFA.com i fjor sommer, fortalte hans far om planene videre.

– Arat ønsker å bli den beste spilleren i verden. Samtidig skal vi gi ham den beste utdannelsen og treningen, og ta konkrete steg i den retning. Jeg er sikker på at han vil bli en stor spiller. Han er veldig talentfull, og motiverer seg selv. Det er en lang reise, men vi vil holde fokuset vårt på målet. Han skal bli den yngste spilleren som spiller i et VM, sa Mohammad i juni. 

– Vi tenker på fremtiden, og de stegene vi kan ta. Ingenting vil stoppe oss. Arat elsker skolen og fotball. For tiden trener han med Liverpools akademi, og ønsker å bli den beste spilleren i verden. Jeg gjør alt det jeg kan for å hjelpe ham, sier han videre.

Det er tydelig at han trener på en litt annen måte enn vanlige seksåringer…

På hans Instagram-profil omtaler han seg selv som en «Liverpool Academy player». Når han legger ut en videosnutt, får den flere millioner avspillinger, og kommentarer fra profesjonelle fotballspillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]