Vi ser ti kamper frem i tid

Dersom de to Manchester-klubbene vinner sine hengekamper vil både United og City passere Liverpool på tabellen. Vi har sett litt på hvem de tre topplagene møter i sine ti neste kamper.

Søndag kommer Manchester United på besøk til Liverpool. Det vil de gjøre som ligaledere på Anfield-klubbens bekostning om Ole Gunnar Solskjærs mannskap tar poeng mot Burnley på Turf Moor i kveld. 

I bakgrunnen lurer også et Manchester City som er fire poeng bak ligaleder Liverpool på tabellen, men som har to kamper mindre spilt enn Jürgen Klopps elever. City spiller en av sine hengekamper hjemme mot Brighton onsdag kveld, og kan dermed være helt i ryggen på Liverpool før de lyseblå er vertskap for Crystal Palace søndag kveld.

Dersom både United og City vinner sine kamper i midtuken vil de være henholdsvis tre poeng foran og ett poeng bak Liverpool, og City vil fortsatt ha en kamp til gode. Derfor blir søndagens storkamp på Anfield utrolig viktig for Liverpool.

En seier der og de vil passere United på tabellen igjen, på målforskjell. Men med et tap mot United samtidig som City slår Palace i kampen som går umiddelbart etter matchen på Anfield, så vil de to Manchester-klubbene ha fått en luke til Liverpool. United vil da være seks poeng foran, mens City vil være to poeng foran med en kamp til gode.

Det ligger uansett an til noen spennende uker fremover, der mye av fokuset vil være på disse tre rivalene i nordvest. Men klubber som Leicester og Tottenham kan heller ikke avskrives i kampen om ligatittelen. Leicester er bare poenget bak Liverpool, og har hjemmekamp mot et annet topplag, Southampton, på lørdag. Tottenham vil med seier i sin hengekamp mot Fulham onsdag kveld komme opp på samme poengsum som Leicester foran sin bortekamp mot Sheffield United på søndag.

Men Leicester og Spurs får ha oss unnskyldt, vi har valgt å ta en nærmere titt på ligaprogrammet til Liverpool og de to Manchester-klubbene i de ti neste serierundene.

Liverpool

17/1: Man Utd (H)

21/1: Burnley (H)

28/1: Spurs (B)

31/1: West Ham (B)

3/2: Brighton (H)

6/2: Man City (H)

13/2: Leicester City (B)

20/2: Everton (H)

27/2: Sheffield United (B)

6/3: Fulham (H)

Liverpool har vanskelige kamper mot fem av de andre topplagene. I tillegg til lokaloppgjøret mot Everton skal de møte både Manchester United, Tottenham, Manchester City og Leicester. 

Hjemmekamper mot Burnley, Brighton og Fulham skal i utgangspunktet være grei skuring, men som vi har sett tidligere i møter med disse klubbene er det ikke alltid disse kampene holder seg til manus.

En bortekamp mot bunnlaget Sheffield United bør også resultere i at tre poeng blir med hjem til Merseyside, selv om Bramall Lane ikke er noen enkel arena å spille på.

Manchester United

12/1: Burnley (B)

17/1: Liverpool (B)

20/1: Fulham (B)

27/1: Sheffield United (H)

30/1: Arsenal (B)

2/2: Southampton (H)

6/2: Everton (H)

13/2: West Brom (B)

20/2: Newcastle United (H)

27/2: Chelsea (B)

Selv om Manchester United, i motsetning til Liverpool, har en overvekt av bortekamper i de ti neste serierundene, møter de på papiret flere overkommelige motstandere. De møter for eksempel alle de tre bunnlagene, Fulham, Sheffield United og West Bromwich. Liverpool møter to av disse, ser vi i oversikten ovenfor. Newcastle på Old Trafford virker også som grei skuring.

Bortekampen mot Liverpool er selvsagt matchen som skiller seg ut som det definitive toppoppgjøret, men klubber som Southampton og Everton kan også stikke kjepper i hjulene for Ole Gunnar Solskjær og hans United-mannskap. Det er også Arsenal istand til på Emirates og Chelsea på Stamford Bridge.

Manchester City

13/1: Brighton (H)

17/1: Crystal Palace (H)

20/1: Aston Villa (H)

26/1: West Brom (B)

30/1: Sheffield United (H)

2/2: Burnley (B)

6/2: Liverpool (B)

13/2: Tottenham (H)

20/2: Arsenal (B)

27/2: West Ham (H)

Manchester City har kanskje på papiret det enkleste programmet av de tre klubbene. Kampene mot Liverpool og Tottenham i begynnelsen av februar er selvsagt viktige toppkamper, men den øvrige motstanden virker overkommelig for de lyseblå. Bortekampen mot Arsenal kan kanskje bli den tøffeste av disse.

Også City skal møte to av de tre bunnlagene, i West Bromwich og Sheffield United.