Enorme forskjeller i pengepremier gjør at FA-cupen trolig blir nedprioritert igjen

Jürgen Klopp stilte sterkt mot Aston Villa, men ventes ikke å gjøre det samme i fjerde runde.

9. jan 2021 kl 14.17Jens Bessesen

Jürgen Klopp stilte overraskende sterkt mot Aston Villas unggutter da Liverpool enkelt tok seg videre i FA-cupen fredag kveld. Klopp har tradisjon for å stille svekket mannskap i hjemlige cuper, og han har nå brukt hele 70 spillere på 15 kamper i FA-cupen.

Det gjorde tyskeren trolig for å få sving på maskineriet som har sviktet i de tre seneste Premier League-kampene. Formsvikten gjør neste helgs oppgjør mot Manchester United svært viktig, og Klopp trenger et lag som fyrer på alle sylindre når rivalene gjester Anfield.

Enorme pengeforskjeller

Ifølge James Pearce i The Athletic er det ingen tvil om at FA-cupen fremdeles er klart nummer tre på Liverpools prioriteringsliste. Hovedårsaken kan man finne i premiepengene som deles ut.

«Realiteten er at det er mer prestisjefulle og lukrative trofeer å hente. For å sette det i kontekst, hanker FA-cupvinneren inn 1,8 millioner pund denne sesongen. Mens det å slå ut RB Leipzig og ta seg til kvartfinalen i Champions League vil gi 9,5 millioner pund», skriver Pearce.

Fjerde runde i FA-cupen spilles senere i januar, og omtrent uansett motstander er det ventet et svekket lag fra Jürgen Klopp. Kampen blir spilt mellom ligaoppgjør mot Burnley og Tottenham, som blir sett på som viktigere.

«For Klopp vil FA-cupen fortsatt handle om rotasjon og å gi unggutter og reserver spilletid. Det handler ikke om respektløshet, men sunn fornuft», skriver Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]