Dette skriver avisene:«Klopp vet at det må kraftige forbedringer til når Manchester United kommer på besøk»

De engelske avisene vil ikke friskmelde Liverpool etter at de tok seg videre i FA-cupen.

Ian Doyle i Liverpool Echotrekker fram at Liverpool ikke startet kampen godt.

«I en time viste denne kampen alt som har gått galt i det siste for Liverpool. Og Jürgen Klopps lag virket å være i fare for en FA-cup-ydmykelse som ville fått deres forrige tur til Villa Park til å se ut som en bagatell», skriver Ian Doyle.

Men da Thiago kom inn og ungguttene ble slitne gikk det til slutt som det måtte gå.

«Thiago Alcantara brakte klasse og ro til et mer og mer frenetisk angrep, og viste hvorfor han blir så viktig gjennom andre halvdel av sesongen for Liverpool». 

«Men Klopp vet at det må kraftige forbedringer til når Manchester United kommer på besøk neste søndag. Når den tid kommer kan Liverpool være bak sine bitre rivaler på Premier League-tabellen. For Thiago blir det en Anfield-debut for klubben. Og med det vi så i kveld, kunne den ikke vært timet bedre», skriver Doyle.

Ble kjørt av foreldrene 

«Jürgen Klopp og Liverpool kom aldri til å få særlig skryt for denne seieren uansett resultat, og det var en kveld å huske for Villas spillere, i selskap med spillere som Mohamed Salah, Thiago Alcantara og Sadio Mané», skriver John Percy i The Telegraph.

Syv av spillerne til Aston Villa var fra U23-laget, mens fire var fra U18-laget, etter koronautbruddet i førstelaget.

«For å sette det i perspektiv var det mange på Villa-laget som ble kjørt til stadion av sine foreldre fordi de fortsatt ikke har tatt førerprøven», skriver Percy.

John Cross i Mirror trekker fram det samme.

«Villa kjempet modig til Liverpool tok kommando i andre omgang da Georginio Wijnaldum ga de ledelsen tilbake etter 60 minutter, med et velplassert skudd fra 16 meter. Presset var av skuldrene», skriver han.

«Manés lobb-hodestøt sørget for 3-1 etter innlegg fra Xherdan Shaqiri, før Salahs lave skudd fullførte ballet. Men Villas gutter kan gå hjem og være veldig stolte. Etter å ha blitt plukket opp av mamma, så klart».

Ingen rotasjon

Før denne kvelden hadde Jürgen Klopp benyttet seg av 68 forskjellige spillere på 14 FA-cupkamper, men fredag fikk stjernene starte.

«Kanskje var lagoppstillingen et svar på den dårlige ligaformen, og med ni dager til storkampen mot Manchester United er det nok tid til hvile», skriver Paul Joyce i The Times.

«Men hadde Klopp sett for seg en rutinemessig seier der samspillet og instinktet var tilbake i laget, vil han ha blitt utrolig skuffet. Da han gikk til pause så han rasende ut», skriver Joyce. 

Byttene sørget for at Liverpool etter hvert tok en oppskriftsmessig seier, men ikke mer enn det.

«Villa hadde bare 17 prosent ballinnehav, men trener Delaney vil ta med seg masse fra kampen. Når det gjelder Klopp, var han nok mest lettet over å ha tatt seg videre», skriver Joyce.