Fem ting om kampen:Fotball blir ikke mer absurd enn dette

Forrige sesongs oppgjør på Villa Park var spesielt. Men nå har fotballen nådd sitt mest absurde.

Fotball i koronaens tid

Joda, omstendighetene var merkelige da Liverpool måtte bruke sine juniorer på Villa Park like før jul forrige sesong, fordi førstelaget deltok i klubb-VM i Qatar. Men fotball blir ikke mer absurd enn dette.

Hele førstelaget og deler av U23-laget er satt i isolasjon som følge av et smitteutbrudd, og Aston Villa hadde ikke annet valg enn å sende ut et lag med gjennomsnittsalder på under 19 år. Det er dette som er fotball i koronaens tid. 

I tillegg er tribunene, som vanlig, tomme. Som tv-seer begynner det å tære på opplevelsen. Man kan bare tenke seg hvor stor forskjellen er for spillerne. 

Hvis utbruddene når flere klubber kan det være fotballen igjen må settes på pause. Da bør den kanskje ikke komme tilbake igjen før verden er vaksinert og sporten igjen kan spilles på sitt beste.

Det gikk ikke på skinner…men så

Det halter og halter og halter i angrepsspillet. 7-0 mot Crystal Palace var kanskje et flatterende resultat, men det var i det minste flyt da Liverpool kom framover. Siden har det vært ufattelig blekt, med unntak av deler av kampen mot Newcastle. 

Førsteomgangen ble etter hvert ganske vond å se på. Liverpool spilte ikke særlig godt, og da unge Barry satte inn 1-1 og hjemmelaget gikk til pause med uavgjort i sekken, begynte man å frykte en flau aften.

I andre omgang gikk det etter hvert som det måtte gå, og til slutt ble 1-4 et resultat som ikke rettferdiggjør dominansen til Liverpool. Forhåpentligvis fikk noen av spillerne litt selvtillit og litt flyt igjen før den utrolig viktige kampen mot Manchester United neste helg.

Jürgen Klopp stilte med et sterkt lag for å få i gang guttene. Nå kan de fyre på alle sylindre neste helg.

Minamino klarte ikke følge opp

Japaneren hadde en flott opplevelse like før jul da han fikk starte og scoret sitt første Premier League-mål i storseieren mot Crystal Palace. Minamino har ikke hatt det lett i sitt første år på Anfield, litt takket være koronapandemien og litt takket være at laget ikke har vært helt i toppform.

Da han imponerte mot Palace tenkte mange at nå er 25-åringen endelig i gang. Men så har han ikke spilt et eneste minutt siden - før i kveld. Og i kveldens kamp, omtrent ett år etter han gjorde sin Liverpool-debut i samme turnering, kom svakhetene igjen til syne. Med unntak av en assist til Gini Wijnaldum var det lite å skrive hjem om for Minamino.

Han slurver for mye i pasningsspillet, blir løpende for mye i mellom og er ofte på etterskudd og lager frispark. Det er vanskelig å si at tiden renner ut, men Minamino er i hvert fall milevis bak Diogo Jota i køen når portugiserens kne blir bra igjen.

Rhys mangler fart

Så godt som ingen hadde hørt om Rhys Williams før sesongen, men stopperkrisen har ført til at han virkelig har fått vist seg fram, spesielt i Champions League, men også tidvis i Premier League. Han er et stort talent.

TREG: Rhys Williams ble parkert av Aston Villas unge spiss.

TREG: Rhys Williams ble parkert av Aston Villas unge spiss.

Dessverre har det de siste ukene vist seg at 19-åringen har en enorm svakhet som gjør at han neppe bør spille når motstanden er av ypperste kvalitet. Han ble fraløpt av Heung-Min Son mot Tottenham og Karlan Grant mot West Bromwich. 

I kveld ble han igjen parkert, og resultatet var at to år yngre Barry kunne sette inn utlikningsmålet. Williams er strålende i lufta og god med ballen, men må rett og slett få opp farta om han skal spille seg inn i Liverpool-laget i fremtiden.

Thiago- og Shaqiri-effekten

Det er vanskelig å gi Thiago hele æren for at målene etter hvert begynte å komme, men det skjer definitivt noe med laget når han kommer inn på midtbanen. 

Det blir mer fart i angrepsspillet, langt mer uforutsigbarhet og mer presisjon. Nå er det bare å be til høyere makter om at spanjolen holder seg frisk. Da skal det bli vanskelig å slå Liverpool i kampen om ligagullet.

Skryt skal også gå til Xherdan Shaqiri, som hadde to målgivende pasninger omtrent før han hadde entret banen. En game-changer som blir meget god å ha gjennom vårsesongen.