Mandag får Liverpool vite hva som blir ruten helt til kvartfinalen

Trekningsprosessen i FA-cupen er endret denne sesongen.

9. jan 2021 kl 08.40Einar Kvande

Trekningsprosessen i FA-cupen er endret denne sesongen, på grunn av koronapandemien og den tettpakkede terminlisten. Endringen er gjort for at lagene skal få planlegge mer langsiktig i en sesong der kampene kommer tett som hagl.

I februar og mars vil enkelte lag spille hver tredje eller fjerde dag, avhengig av hvor langt de avanserer i FA-cupen og i de europeiske klubbturneringene.

Vanligvis trekkes neste runde i FA-cupen umiddelbart etter at alle kampene er ferdigspilt i en runde, sett bort fra omkamper. Men denne sesongen har det engelske fotballforbundet bestemt at fjerde og femte runde skal trekkes samtidig.

Fjerde og femte runde i turneringen trekkes mandag 11. januar.

Trekningen starter ca klokken 20.10

Trekningen av fjerde runde vil starte rundt klokken 20.10, og sendes live på FA-cupens facebookside og BT Sport 1. Så snart fjerde runde er ferdig trukket, vil man så trekke femte runde. 

Dermed vil Liverpool vite veien helt frem til en eventuell kvartfinale på mandag.

Fjerde runde skal spilles helgen 23-24. januar, mens femte runde spilles i midtuken 9-10. februar.

Liverpool får tildelt kule nummer 23 i trekningen av fjerde runde. Lagene vil få nye nummer foran trekningen av femte runde. 

Liverpool har ikke vunnet FA-cupen siden 2006. De tapte finalen i 2012. I fjor ble de slått ut i femte runde, da de tapte for Chelsea på Stamford Bridge.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]