Forvirret av signalene Klopp sender ut

Marko Grujic tror han ville ha fått en god del spilletid i Liverpool denne førjulsvinteren, men slår fast at han ikke kunne forutse alle skadene i Liverpool-troppen.

6. jan 2021 kl 19.06Einar Kvande

Marko Grujic sliter benken i Portugal, og har bare spilt en halvtime til sammen på de siste fem kampene. Likevel føler serberen at han ikke hadde noe annet valg enn å gå på utlån til Porto på transfervinduets siste dag i høst.

Grujic spilte to ligacupkamper for Liverpool før ferden gikk til Portugal, og han scoret også sitt første mål for Anfield-klubben i 7-2 seieren over Lincoln City i september. 

Turte ikke gamble da Liverpool kjøpte Thiago

24-åringen var Jürgen Klopps første spillerkjøp, for nøyaktig fem år siden, men han har bare spilt 16 kamper for Liverpool. Han har tilbrakt et halvt år hos Cardiff City i Championship og to år på lån hos Hertha Berlin i Tyskland. Da Liverpool kjøpte Thiago Alcantara i sommer bestemte han seg for at et nytt utlån var veien å gå, da han ble usikker på sin fremtid på Anfield.

– Jeg var med på sesongforberedelsene til Liverpool. Etter to år i Bundesliga returnerte jeg til England som en mer moden spiller. Det ble jeg fortalt av Liverpool-ledelsen, sier Grujic i et intervju med det serbiske nettstedet Kurir.

– Men da Thiago Alcantara kom fra Bayern München, så jeg skriften på veggen. Jeg skjønte det ikke ville bli plass til meg på laget. Jeg ønsket ikke å gamble.

– Jeg ser at det har vært mange skadede spillere på Anfield. Derfor er jeg sikker på at jeg ville ha fått sjansen, men jeg kunne ikke forutse alle skadene.

– Urealistisk å be om 20 millioner euro

På spørsmål om han har snakket med Jürgen Klopp om sin fremtid svarer midtbanespilleren som følger:

– Selvsagt. Jeg tror at de har troen på meg. I hver samtale jeg har med Liverpool, om det er med Klopp eller en av direktørene, sier de at jeg er en spiller med stort potensial. Men når jeg returnerer til deres system får jeg ikke sjansen. Det er forvirrer meg litt.

Liverpool var villige til å akseptere bud på rundt 18 millioner pund for Grujic under transfervinduet i sommer, men spilleren selv mener han var priset for høyt.

– Liverpool ønsker utvilsomt å tjene penger på meg. Engelskmennene krever mye under forhandlinger. De mangler ikke penger, og kan selge for den summen de selv ønsker. Slik er det i mitt tilfelle. Det var urealistisk å be om 20 millioner euro for meg, så et låneopphold var det mest realistiske alternativet, sier mannen som kostet Anfield-klubben 5,1 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]