– For å spille sin beste sesong må man være heldig

Jürgen Klopp aksepterer at forventningene fortsatt er høye, og vil gjøre sesongen så bra som mulig.

30. jan 2021 kl 23.03Jens Bessesen

Jordan Henderson og Nat Phillips ligger an til å danne det som blir midtstopperpar nummer 15 for Liverpool denne sesongen. De utrolige tallene kommer som følge av den minst like utrolige skadesituasjonen i midtforsvaret.

For øyeblikket er Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Fabinho ute med skade, og Liverpool er på en desperat jakt etter forsterkninger i overgangsmarkedet.

Uflaks med skader

Samtidig kreves det tittelkamp og avansement i Champions League.

– For å spille sin beste sesong må man være heldig. Man trenger flaks med skader. For oss er situasjonen som den er. Vi er ikke heldige i de øyeblikkene, men alle forventer at vi skal være på vårt beste, sier han. 

– Det er i orden, men vi må jobbe med å finne løsningen for å vinne neste kamp og for å gjøre sesongen så spesiell som mulig, sier han. 

Han sier Henderson vikarierer som stopper fordi han har personligheten, erfaringen og fotballegenskapene som trengs. Men de mange endringene skaper ringvirkninger for resten av laget.

– Problemet er at vi har hatt så mange midtstopperkonstellasjoner. Vi har brukt Fabinho, som er vår vanlige nummer seks, og det har gått utover stabiliteten på midtbanen. Man endrer mer enn bare posisjonen til en spiller. Og nå må vi endre det fullstendig igjen. Vi fant en løsning mot Tottenham, og klarer det forhåpentligvis på søndag også, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]