– FSG fortjener enormt med honnør for hvordan de har gjenreist Liverpool, men nå gambler de

Simon Hughes i The Athletic med interessante tanker rundt Liverpool og transfers.

22. jan 2021 kl 18.03Arild Skjæveland

Supportere er desperate etter et stopperkjøp som kan løse Liverpools defensive krise. Flere vil også tolke Jürgen Klopps kommentarer om at det ikke er han som bestemmer, og at det ikke er gjort penger tilgjengelig, som at han også ønsker en løsning i januar.

Koronapandemien har bydd på voldsomme økonomiske utfordringer for alle klubber, også Liverpool, som var i en posisjon til å virkelig bygge videre på sin suksess de siste årene. Nå er det røde tall og utfordringer, som for alle andre storklubber.

Simon Hughes skriver en interessant sak for The Athletic, der han peker på at det er prinsippene til eierne som er mye av grunnen til at Liverpool har kommet i denne posisjonen, men at de nå tar en veldig stor risiko dersom de ikke foretar seg noe. 

«Ikke alle avgjørelser angående overganger kan bli gjort med et langsiktig perspektiv, for noen ganger skjer det ekstraordinære ting som du ikke kan kontrollere, som truer den fremtiden du en gang trodde på», skriver Hughes.

Kan ikke risikere å miste Champions League

Etter at Liverpool spilte uavgjort mot Manchester United, sa Klopp at det viktigste var å kvalifisere seg til Champions League. Det var en påminnelse om hvordan LFC opererer under FSG. Det Liverpool har av inntekter brukes på klubben og går ikke i eiernes lommer – men det er fokus på å drive fornuftig og ikke gå bort fra langsiktige planer.

Dersom Everton skulle slå Leicester City på onsdag, er det Everton og ikke Liverpool som er inne blant topp fire på tabellen. Sesongen er bare halvspilt, men med lagets form og hvordan de andre lagene rundt ser ut til å ha funnet formen til en viss grad, er det forståelig at en blir bekymret.

«Skulle de feile med å kvalifisere seg til Champions League, vil noen av spillerne de har ønske å dra, det blir vanskeligere å reforhandle kontrakter, og målene deres på overgangsvinduet til sommeren vil ikke komme. Det er slik det fungerer», skriver Hughes.

«FSG fortjener enorm honnør for hvordan det stødig har gjenreist Liverpool, men etter mer en et tiår med eierskap, bør de nå være klar over dette», skriver han videre.

Koronapandemien har gjort at også Financial Fair Play, som Liverpool og deres eiere er en forkjemper for, nå vil tillate mer enn under vanlige omstendigheter, for å få klubbene og fotballen gjennom krisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]