Har et meget godt tak på Southampton

Liverpool har gjort det veldig bra både hjemme og borte mot Southampton.

3. jan 2021 kl 22.55Arild Skjæveland

Mandag kveld skal de røde møte Southampton, etter en helg da nesten alle lagene i toppen av tabellen allerede har vunnet sine kamper.

De røde leder nå kun på bedre målforskjell enn Manchester United, og flere lag har meldt seg på igjen i toppen etter at Jürgen Klopp sitt lag har avgitt poeng i to kamper på rad. Det er ingen tvil om at det er press på Liverpool før denne kampen. Sist Liverpool spilte uavgjort i tre strake kamper var i oktober 2015, ifølge Liverpoolfc.com.

Southampton har gjort det bra under Ralph Hasenhüttl – men er samtidig et lag Mohamed Salah og co har gjort det veldig bra mot de siste årene.

Har vunnet seks på rad

Liverpool slet mot «the Saints» i starten av Klopps periode i klubben. De røde klarte ikke å slå sørkystlaget på de fire første Premier League-møtene, og røk ut i semifinalen av ligacupen mot dem i 2017.

Siden det har det snudd skikkelig. Nå har Liverpool vunnet seks kamper på rad – på ganske overbevisende vis.

De tre siste kampene på St. Mary’s har også blitt vunnet. Forrige sesong ble det 2-1. Da scoret Sadio Mané og Roberto Firmino målene, før Danny Ings reduserte på slutten etter en Adrian-tabbe.

Sesongen før var det mer dramatisk – da Liverpool vant etter en fantastisk kontring med Mohamed Salah. Egypteren har strålende statistikk mot mandagens motstander. Han har scoret sju mål på seks kamper mot dem.

Southampton må klare seg uten keeper Alex McCarthy, midtstopper Jannik Vestergaard og Nathan Redmond.

Jürgen Klopp har sagt at han kommer til å ha tilgjengelig de samme spillerne som spilte mot Newcastle på onsdag. Liverpool kommer til å spille kampen i sin turkise bortedrakt.

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]