Ingen planer om Rashford-banner på The Kop

På sosiale medier har det blitt diskutert om United-spissen skal hylles.

15. jan 2021 kl 11.56Arild Skjæveland

Fotballrivaleri har blitt satt ettertrykkelig til side den siste tiden, da en Manchester United-spiller har jobbet utrettelig for å hjelpe sårbare barn, blant annet i Liverpool.

Etter at de konservative i sommer stemte ned Labours forslag om å utvide gratis skolemat til å også gjelde i de neste feriene, har internettet og fotballsupporterne samlet seg.

Engasjementet ble startet av Manchester United-spiss Marcus Rashford, som selv måtte bruke programmet da han vokste opp i fattigdom i sør-Manchester.

Rashford har ledet vei, og hylles for at han stiller Boris Johnson og den konservative regjeringen til ansvar.

Ingen banner på The Kop

Dersom det hadde vært supportere på Anfield på søndag, er Rashford den ene United-spilleren som kunne mottatt applaus. Arbeidet hans har virkelig blitt satt pris på – også av Liverpool-supportere.

På sosiale medier har det blitt foreslått at Rashford skal få sin egen banner på The Kop for kampen, men det kommer ikke til å skje.

Liverpool Echo rapporterer at det ikke foreligger noen planer for at en United-spiller skal få banner på Anfield.

Ettersom det igjen skal spilles kamper for tomme tribuner på Liverpools hjemmebane, vil The Kop fylles med bannere, slik det har blitt gjort i de tidligere kampene uten supportere. Gerry Marsden skal hylles, me den banner med You’ll Never Walk Alone, men det er ingen planer for at en skal se Rashford sitt navn eller bilde der, skriver lokalavisen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]