– Jeg blir ikke sint på kona eller noen andre

Jürgen Klopp forteller hvordan han takler nederlag.

18. jan 2021 kl 22.51Jens Bessesen

Jürgen Klopp er første gjest i Robbie Fowlers nye podcast, og der blir han blant annet spurt om hvordan han takler nederlag. Intervjuet ble gjort i forrige uke og dermed ble spørsmålet enda mer aktuelt. Liverpool er ute av form og har kun scoret ett mål de fire siste kampene. 

Klopp forteller hvordan han reagerte på tapet mot Southampton tidligere i januar. 

– Jeg snakker ikke mye etter tap. Vi fløy hjem etter Southampton-kampen, og da jeg kom hjem fikk jeg ikke sove. Klokken var to om natten og jeg satt på kjøkkenet og tenkte på hva som hadde skjedd. Det er der jobben begynner, sier han. 

En tenker

Klopp går gjennom kampen i hodet og forbereder hva han skal si når han treffer spillerne dagen etter. 

– Jeg prøver å finne ut om vi tapte på grunn av ting som har skjedd over tid, eller bare feil som skjedde i kampen, sier han. 

Tyskeren er blitt berømmet for måten han løfter lagene sine etter nederlag. Han spøker selv med at han har god trening i å tape finaler, og Fowler trekker fram talen Klopp holdt etter tapet mot Sevilla i Europa League-finalen i 2016. 

Klopp sier selv at han ikke endrer seg som person ved nederlag.

– Jeg blir ikke sint på kona eller noen andre, og jeg tenker mer enn jeg snakker. Når jeg møter spillerne igjen, håper jeg at jeg har funnet de rette ordene på å forklare hva som har skjedd, og ikke minst bruke kampen som lærdom og som basis for de neste dagene, for å vinne neste kamp, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]