Slik er Jürgen Klopps drømmespiller

Jürgen Klopp beskriver hva han ser etter i en fotballspiller.

18. jan 2021 kl 19.21Jens Bessesen

Robbie Fowler har startet en ny podcast for å intervjue noen av de største navnene i fotballen, og den aller første gjesten er selveste Jürgen Klopp. 

I podcasten blir Klopp blant annet spurt om hvilke egenskaper som skal til for å være hans drømmespiller. 

Selvsikker, men ikke selvhøytidelig

Klopp sier først og fremst at spilleren må være god, men det er flere ting han ser etter.

– Spilleren må være åpen for informasjon. Så liker jeg en spiller med selvtillit, og som ikke tar seg selv for høytidelig. En som vet han er god, men samtidig vet at han ikke klarer seg alene. Og så må han selvfølgelig kunne spille veldig god fotball. Jeg har jobbet med mange spillere som er så mye bedre enn jeg noen gang var, at det er lett for meg å nyte deres egenskaper, sier Klopp. 

En typisk Klopp-spiller må være i stand til å ta imot ny informasjon. 

– Han burde være åpen for fotball-informasjon. Hvis du kommer her og tror du vet alt vil du slite, sier Klopp og legger til at han aldri har møtt en sånn spiller. 

Tyskeren legger til at det er derfor nye spillere ofte trenger tid før de kommer inn i førsteelleveren, noe vi har sett med flere av kjøpene de siste årene. 

– Selv om spillerne er veldig gode, så trenger de tid før informasjonen blir mer naturlig. Vi føler ingen hastverk, det må bare passe sammen. Du kan sette sammen et lag med verdens beste spillere, og det vil ikke fungere umiddelbart. Det lille problemet i fotball er at du ofte ikke får den tiden. Men vi er så frekke at vi tar den likevel, og så langt har det fungert mesteparten av tiden, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]