– Jeg sa til Virgil at han ikke måtte forhaste seg

Dejan Lovren forteller om møtet med Virgil van Dijk i Dubai.

20. jan 2021 kl 13.31Arild Skjæveland

I forrige uke dukket det opp bilder på sosiale media av de to tidligere lagkameratene Dejan Lovren og Virgil van Dijk i en gym i Dubai.

Virgil er der for å fortsette rehabiliteringen etter sin alvorlige kneskade, og møtte sin tidligere stopperkollega. Lovren har nå gjort et intervju med russiske Sport Express, der han forteller hva de snakket om.

– Vi snakket om rehabiliteringen hans, og om kneet. Dere vet at Virgil har en alvorlig skade, og at korsbåndet er skadet. Når dette først skjedde, så kjente han ikke noe i starten. Så begynte han å gå, alt var fint, men etter et par steg ble det verre og verre, forteller Lovren, i intervjuet som er gjengitt av Liverpool Echo.


Slik Lovren snakker om Virgils vei tilbake, virker det ikke som han tror vi får se nederlenderen på banen igjen for Liverpool denne sesongen.

– Jeg håper at han vil være tilbake snart. Jeg rådet van Dijk om å ikke forhaste rehabiliteringen for å bli klar til EM. Dersom det er fare for tilbakefall, er det best å vente.

EM starter 11. juni.

– Virgil er ung for å være midtstopper, han er bare 29 år gammel. Det vil fortsatt komme store mesterskap i karrieren hans, sier Lovren.

Fikk tekstmelding fra Klopp

Kroaten forteller at han har holdt kontakten med Jürgen Klopp og tidligere lagkamerater – men han angrer ikke på at han flyttet til Russland i august.

– Nei, jeg angrer ikke. Avgjørelsen min var bestemt: jeg ville forlate Liverpool, og ser meg ikke tilbake. Jeg ble opprørt forrige sesong da jeg ikke spilte, men nå er alt annerledes.

– Jeg tror Liverpool savner meg mer enn jeg savner dem, og Jürgen Klopp vet det, for vi snakker sammen. Han skrev nylig «vi savner deg». Jeg snakket med Jürgen etter at jeg dro, men jeg vil ikke dele detaljer. Jürgen sa bare gode ting, og jeg ønsket ham lykke til, sier Lovren.

Han forteller om hvordan det er å spille under Klopp, og hva han har lært.

– Jeg kaller det arbeidsinnsats. Klopp utfordrer spillerne til å jobbe hardt. Derfor ønsker jeg å vise alle at det ikke betyr noe om du spiller mot Arsenal, Lazio eller Borussia Dortmund. Innstillingen bør alltid være den samme. Det er det jeg lærte i Liverpool. Det er ikke bare Chelsea og Arsenal som må gjøre sitt beste. Det er nødvendig at du alltid holder et høyt nivå.

– For meg betyr det ikke noe hvem Zenit møter. Jeg vil gi hundre prosent uansett. Det er noe jeg håper smitter over på yngre generasjoner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]