Ings ønsker seg tilbake til en Champions League-klubb, og Liverpool er blant klubbene som nevnes

Angriperen vil ikke signere ny kontrakt, og Liverpool vil ha krav på et eventuelt videresalg.

20. jan 2021 kl 08.41Arild Skjæveland

Danny Ings har vært en kjempesuksess på St. Mary’s, og scoret 25 mål forrige sesong. Denne sesongen har han sju mål på 14 kamper, til tross for å ha slitt med en kneskade.

Spissens kontrakt går ut sommeren 2022 – og det er en avtale Southampton ønsker å forlenge. Det skal 28-åringen være lunken til, rapporterer The Telegraph.

Southampton vil gjøre Ings til sin best betalte spiller i historien, men vil ikke gå med på å inkludere en utkjøpsklausul i avtalen. Spillerens motiver skal ikke være økonomiske, men han ønsker å komme seg tilbake til en klubb som spiller i Champions League, og ønsker å være i en best mulig posisjon for å få det til når sommeren kommer og han kun har ett år igjen av sin avtale på sørkysten, skriver avisen.

Etter at han flyttet sør, har han 40 mål og 9 målgivende på 81 kamper for The Saints.

LFC nevnes. Har krav på 20 prosent

Ralph Hasenhüttl har vært ute og sagt at han håper Ings vil signere avtalen, og omtalte kontraktstilbudet som «fantastisk». Samtidig sa han at livet vil gå videre, dersom han velger å ikke signere.

Tottenham var ute etter Ings før denne sesongen, men endte opp med å hente brasilianeren Carlos Vinicius, som var et langt rimeligere alternativ.

Danny håper at en Champions League-klubb vil være på spissjakt til sommeren, og Manchester United, Manchester City og Liverpool (!) blir nevnt, som mulige klubber som kan være ute etter en spiss til sommeren.

Liverpool har krav på 20 prosent av en eventuell overgangssum, dersom spilleren blir solgt videre til en annen klubb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]