– Jürgen var som en streng lærer

Robert Lewandowski om forholdet til manager Jürgen Klopp mens han spilte i Borussia Dortmund.

12. jan 2021 kl 08.32Einar Kvande

Bayern München-stjernen Robert Lewandowski forteller hvordan det var å jobbe under Jürgen Klopps ledelse i Borussia Dortmund.

Lewandowski hadde Klopp som manager i fire sesonger i Dortmund, og til The Players' Tribune forteller han hvordan det var å ha den nåværende Liverpool-manageren som sjef.

– Du husker læreren som gjorde deg bedre

– Jürgen var som en farsfigur for meg, men han var også mer enn det. Som trener var han som en streng lærer. Og det mener jeg på beste måte.

– La meg forklare. Tenk tilbake til da du selv gikk på skolen. Hvilken lærer husker du best? Det er ikke læreren som gjorde livet lett for deg, og ikke forventet noe av deg. Nei, du husker den strenge læreren. Han som satte krav til deg, og som la press på deg, for å få det beste ut av deg. Det var læreren som gjorde deg bedre, ikke sant? Jürgen var slik.

– Han var ikke fornøyd med å la deg være en B-student. Jürgen ønsket A+ studenter. Han ønsket det ikke for sin egen del. Han ønsket det for deg.

– Han lærte meg utrolig mye. Da jeg kom til Dortmund ville jeg at alt skulle gå fort. Jeg forsøkte å slå harde pasninger på en touch. Jürgen viste meg hvordan jeg skulle opptre mer behersket, og ta to touch om nødvendig. Det var helt motsatt av det som var naturlig for meg, men plutselig scoret jeg flere mål. Etter at jeg begynte å score flere mål, utfordret han meg til å øke tempoet igjen. Bruke mer en touch. Og bang. Mål. Han fikk meg til å senke tempoet, for så å øke det igjen. Det høres så enkelt ut, men det var egentlig genialt. 

– Jürgen glemte aldri at vi først og fremst var mennesker. At vi var fotballspillere kom i andre rekke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]