Klatrer forbi City og PSG på listen over verdens rikeste fotballklubber

Flere storklubber tapte enorme summer i 2019/20-sesongen. Liverpool slapp såpass greit fra det at de klatrer på listen over de rikeste klubbene i verden.

26. jan 2021 kl 10.02Jens Bessesen

I en tid der fotballklubbers økonomi for alvor settes på prøve, har Deloitte publisert sin årlige «Football Money League» for 24. gang. Oversikten gjelder for 2019/20-sesongen.

Oversikten viser at det fremdeles er Barcelona som har høyest inntjening i verdensfotballen, etterfulgt av Real Madrid, Bayern München, Manchester United og Liverpool. 

Liverpool har med en inntjening på 489 millioner pund klatret opp to plasser fra i fjor. Dermed går de forbi Manchester City og PSG på listen. 

Enorme tap

Felles for alle fotballklubbene er at de har opplevd inntektstap i større eller mindre grad i 2020. Det er ventet at rapporten fra 2020/21 vil vise et enda tydeligere utslag av pandemien, men allerede har noen klubber gått på brutale smeller.

Ifølge Liverpool Echo har Barcelonas inntjeninger falt med 113,9 millioner pund, mens Manchester United har opplevd det verste tapet med et fall på 118,1 millioner pund. Generelt er det mye dyster lesning når det gjelder klubbenes økonomiske situasjon.

Også Liverpool opplevde tap, men klarte å begrense det til 44 millioner pund i forhold til året før. Det fører dem opp på topp fem på Deloittes liste for første gang på nesten 20 år. 

– Det er ingen tvil om at dette er en av de mest krevende tidene fotballindustrien noensinne har vært gjennom. Fraværet av supportere, utsettelse og kansellering av kamper, tilbakebetaling til tv-selskaper og kravet om å innfri kommersielle partnere er alle ting som har påvirket sammensetningen av 2021 Football Money League. Det fører til at det i år har vært ekstra vanskelig å sammenlikne klubbenes resultat, sier Dan Jones i Deloitte ifølge Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]